Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. apríla 2024, 17:33
Čas čítania 0:50

VIDEO: Proti Orbánovi protestovalo 250-tisíc Maďarov. Vládna propaganda informuje o desaťnásobne menšej účasti (+ galéria)

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na sobotňajšom protivládnom proteste v Budapešti bolo štvrť milióna ľudí.

Na sobotňajší protivládny protest v Budapešti pod heslom Národný pochod a demonštrácia za nové Maďarsko prišlo podľa odhadu polície 250-tisíc ľudí. Na Facebooku to uviedol jeho organizátor  a niekdajší bruselský diplomat premiéra Viktora Orbána Péter Magyar.

„Podľa polície prišlo 250-tisíc, podľa vládnej propagandy 24-tisíc, v skutočnosti to mohlo byť 300-tisíc až 400-tisíc ľudí. Ide o to, že po 6. apríli už nič nebude tak ako predtým. Krok za krokom si svoju krajinu postupne vezmeme späť,“ napísal v statuse. Ďalšie masové zhromaždenie plánuje na 5. mája.

„Fidesz zradil vlastných voličov. Táto moc nie je kresťanská ani konzervatívna, ale ani buržoázna. To, čo vidíme, je posledný zúfalý pokus vládnucej triedy v bezvýchodiskovej situácii udržať si ukradnuté bohatstvo a moc,“ povedal Magyar v sobotu pred budovou parlamentu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Magyar vo februári odstúpil z viacerých funkcií v štátnych podnikoch na protest proti praktikám Orbánovej vlády. Pre verejnosť sa stal známym po vypuknutí aféry okolo amnestie v pedofilnej kauze, pre ktorú vo februári odstúpila maďarská prezidentka Katalin Nováková.

maďarskomaďarskomaďarskomaďarsko
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia