Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
10. apríla 2024, 10:45
Čas čítania 1:00

Extrémista Daniel Bombic zverejnil fotku poslanca z Progresívneho Slovenska, na ktorej hajluje. Sám ukazoval rovnaké gesto

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanec Progresívneho Slovenska Michal Sabo už na fotku reagoval.

Konšpirátor a medzinárodne stíhaný extrémista Daniel Bombic známy ako Danny Kollar zverejnil fotografiu hajlujúceho poslanca Progresívneho Slovenska Michala Saba.

„!!Nevoľte hajlujúcich fašistov!!“ napísal Bombic pod príspevkom na Telegrame v deň prezidentských volieb 6. apríla. Len nedávno sme písali o zverejnených záberoch Bombica, na ktorých on sám hajluje, obnažuje sa na ulici, dehonestuje LGBT vlajku, spieva rasistický text piesne, kričí nemecké nacistické heslá alebo nemecké výrazy o „jednej rase a jednom národe“.

10. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 5:09 Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR)
9. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 3:27 Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca? Konkurencia Netflixu v apríli konečne ukazuje svoju silu. Ktorá streamingová služba zabojuje o najlepší seriál mesiaca?
9. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 10:59 Alžbeta Ferencová zo seriálu Iveta: Praha je pre život geniálna. Česi nie sú takí horkokrvní a emocionálni ako Slováci (Rozhovor) Alžbeta Ferencová zo seriálu Iveta: Praha je pre život geniálna. Česi nie sú takí horkokrvní a emocionálni ako Slováci (Rozhovor)

Reakcia Saba 

„Bola to reakcia na ľudí, ktorí reprezentujú a podporujú konkrétnu, mne odpornú ideológiu, a zároveň snaha o ich zosmiešnenie,“ uviedol Sabo pre denník SME. Neuviedol bližšie podrobnosti o hajlovaní, ktoré je na fotografii zachytené. Verejne však medializovaný prípad nevysvetlil.

Sabo takisto uviedol, že každému musí byť jasné, že to, čo sa podsúva touto fotografiou, nemá „nič spoločné s jeho minulým ani súčasným hodnotovým nastavením či presvedčením“.

Michala Saba sme telefonicky kontaktovali, no odmietol reagovať a presmeroval nás na mailovú komunikáciu poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska. Ten nám v odpovedi poslal Sabovo vyjadrenie z predošlého dňa. V ňom Sabo uviedol, že vzniknutá situácia ho nesmierne mrzí. 

„Najlepšie za mňa hovorí moja dlhoročná história boja proti akýmkoľvek ideológiám, ktoré potláčajú kohokoľvek ľudské práva. S odstupom mnohých rokov, samozrejme, viem, že sú na to iné a lepšie spôsoby. Ešte raz sa úprimne ospravedlňujem každému, koho sa toto moje ľahkovážne konanie mohlo dotknúť,“ znejú slová Saba v jeho neverejnom vyjadrení k situácii.

Komunikačné oddelenie Progresívneho Slovenska neodpovedalo na naše otázky o tom, či poslanec Sabo za daný čin vyvodí politickú zodpovednosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia