Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová TASR
14. apríla 2024, 15:15
Čas čítania 0:44

AKTUÁLNE: Medveď opäť útočil. Na strednom Slovensku napadol dvoch ľudí, na miesto vyslali aj vrtuľník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na miesto mieri aj Zásahový tím pre medveďa hnedého.

Na Želobudzskej skalke v okrese Detva v Banskobystrickom kraji došlo k útoku medveďa na ľudí, ktorí utrpeli zranenia. Zatiaľ sú známi dvaja zranení, na miesto vyslali aj vrtuľník.

„Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo vrtuľníkovú záchrannú službu k dvom pacientom v okrese Detva, ktorí mali utrpieť zranenia po napadnutí medveďom. Na miesto mieri aj Zásahový tím pre medveďa hnedého,“informuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR na sociálnej sieti. 

Podľa ŠOP SR malo k udalosti dôjsť mimo intravilánu a aj mimo turistického chodníka. „Dvaja muži boli vrtuľníkom prevezení do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici s poraneniami tváre, dolných aj horných končatín,“ priblížila manažérka pre komunikáciu ŠOP Kristína Bocková.

Obaja pacienti boli pri leteckom prevoze do nemocnice pri vedomí. „Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici 49-ročného muža s polytraumou a 39-ročného muža s povrchovým poranením ramena,“ uviedla hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.


Stav oboch pacientov po prijatí v banskobystrickej nemocnici je stabilizovaný. „Jeden pacient bol prijatý na kliniku úrazovej chirurgie. Druhý na kliniku maxilofaciálnej chirurgie a podrobuje sa chirurgickému zákroku,“ priblížila hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Ružena Maťašeje.

Domov
Zdieľať
Diskusia