Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
15. apríla 2024, 20:54
Čas čítania 0:43

Nemecko by mohlo zakázať šoférovanie počas víkendov. Minister dopravy svojím výrokom šokoval občanov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Návrh nového opatrenia vyvolal veľkú vlnu negatívnych reakcií.

Nemecký minister dopravy Volker Wissing prekvapil nemeckých vodičov slovami o možných plošných zákazoch jazdy autom počas víkendov. Podľa 35-ročného politika je takéto opatrenie nutné na to, aby mohla krajina splniť svoje klimatické ciele, informuje portál Politico

„Zníženie dopravy, ktoré by pomohlo splniť ciele v oblasti klímy, by bolo možné len prostredníctvom opatrení, o ktorých sa ťažko informuje verejnosť, ako napríklad komplexný a časovo neobmedzený zákaz jazdy v sobotu a v nedeľu,“ dodal Wissing.

Vytváranie tlaku na vládu 

Cieľom ministra je podľa periodika The Telegraph vyvolať tlak na koaličnú vládu, aby došlo konečne k posunu prijatí reforiem zákona na ochranu klímy. 

Návrh ministra vyvolal vlnu negatívnych reakcií u Nemcov, pre ktorých sú autá neoddeliteľnou súčasťou života. Zákaz šoférovania cez víkend sa nepáči ani niektorým vládnym predstaviteľom, podľa ktorých by Wissing nemal vydávať nezodpovedné vyhlásenia a šíriť zbytočne strach.

Nemecko sa Európskej únii zaviazalo, že do roku 2030 zníži emisie skleníkových plynov v porovnaní s rokom 1990 o 65 %. Práve rezort dopravy minulý rok prekročil maximálne ročné množstvo emisií. Nemecké zákony počítajú s tým, že v takom prípade musia zodpovedné vládne úrady prijať okamžité nápravné opatrenia. 

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP, TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia