Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
16. apríla 2024, 13:38
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: Súd uznal exposlankyňu Smeru Ľubicu Roškovú za vinnú, dostala podmienku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Roškovú obvinili z poškodzovania finančných záujmov Európskej únie.

Súd uznal exposlankyňu strany Smeru Ľubicu Rošková za vinnú. Sudca ju odsúdil na päťročnú podmienku za to, že v roku 2016 a 2017 neoprávnene získala z Pôdohospodárskej platobnej agentúry približne 152-tisíc eur.

Roškovú obvinili z poškodzovania finančných záujmov Európskej únie. Počas plynutia 5-ročnej podmienky Rošková bude musieť splatiť spôsobenú škodu v hodnote 152-tisíc eur.

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, prokurátor i obhajoba avizovali podanie odvolania.
Súd jej znížil trestnú sadzbu a priklonil sa k spodnej hranici trestnej sadzby s maximálnou dĺžkou skúšobnej lehoty. „Možno vyvodiť záver, že žiadosti o platby, o ktoré táto spoločnosť žiadala, boli neoprávnené,“ podotkol samosudca Milan Cisarik.


Na predošlom hlavnom pojednávaní obžalovaná zdôraznila, že trvá na oslobodení spod obžaloby. Prokurátor Generálnej prokuratúry SR Ladislav Masár, naopak, považoval za preukázané, že sa Ľubica Rošková dopustila trestnej činnosti opísanej v obžalobe.


Firma exposlankyne parlamentu za Smer-SD Ľubice Roškovej mala podľa obžaloby neoprávnene poberať agrodotácie. Prípad sa vyšetroval od roku 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia