Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
dnes 27. apríla 2024, 11:51
Čas čítania 0:30

Na strednom Slovensku spozorovali medvedicu s mladými. Primátor mesta vyzýva ľudí k opatrnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na miesto plánujú osádzať fotopasce a zároveň tabule s upozornením, že ide o územie s medveďom hnedým.

V okolí Šibeničného vrchu v Žiari nad Hronom a na Slnečnej stráni v blízkosti Partizánskej ulice spozorovali medvedicu s mladými. S odvolaním sa na informácie z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiari nad Hronom o tom na sociálnej sieti informoval žiarsky primátor Peter Antal.


„Preto vyzývame obyvateľov na zvýšenú opatrnosť v týchto lokalitách. Taktiež vodičov, ktorí prechádzajú cestou popri Hrone na Slnečnej stráni, aby zvýšili obozretnosť,“ apeloval na obyvateľov Antal.


Manažérka pre komunikáciu Štátnej ochrany prírody SR Kristína Bocková potvrdila, že na mieste bol aj Zásahový tím pre medveďa hnedého. Podotkla, že v lokalite Slnečné stráne sú hlásené škody na včelstvách. „Budú tam osádzať fotopasce a zároveň tabule s upozornením, že ide o územie s medveďom hnedým a bezpečnostnými radami, ako sa v tomto území správať,“ podotkla Bocková. 

Späť
Zdieľať
Diskusia