Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Anna Vondráková
9. mája 2024, 14:27
Čas čítania 1:06

Mladý pár zažil nepríjemnú cestu vlakom na východ Slovenska. Pohrýzli ho ploštice

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Mladý pár zažil nepríjemnú cestu vlakom na východ Slovenska. Pohrýzli ho ploštice

Mladý pár má zážitok, na ktorý bude ešte dlho spomínať. V posteľnej bielizni si našiel ploštice.

Mladý pár cestoval v noci z utorka 2. mája na stredu vlakom spoločnosti RegioJet. Počas cesty na východné Slovensko partneri zistili, že ich štípu ploštice, informuje iRozhlas.sk.

„Asi po dvoch hodinách jazdy začala partnerku svrbieť ruka,“ uviedol poškodený Vojtěch B. a dodal, že sa jej na tele objavili červené stopy po uhryznutí. V čalúnení aj posteľnej bielizni neskôr našli ploštice. „Stihol som urobiť len niekoľko fotografií a potom sme si rýchlo zobrali veci a opustili kupé,“ dodal. O probléme informovali vedúceho vlaku, ktorý ich presunul do iného vozňa.

Dopravca údajne situáciu rieši. „Tento prípad sme vzali na vedomie a v súčasnosti ho aktívne riešime,“ uviedla Alexandra Janoušek Kostřicová, manažérka RegioJetu. V rovnakom kupé cestovali aj ďalší cestujúci. Ako sa situácia riešila, nie je jasné.

RegioJet ponúkol zákazníkom náhradu cestovného. „V prípadoch, keď sú cestujúci postihnutí, poskytujeme aj ďalšiu pomoc vrátane úhrady nákladov na dezinfekciu alebo dezinsekciu,“ vysvetlila. Hoci Vojtěch a jeho partnerka peniaze dostali, komunikáciu spoločnosti považujú za nedostatočnú.

Problémy s komunikáciou 

Problém dvojica hlásila písomne a na informačnej linke hneď po príjazde, ale nedostala odpoveď. Keď opäť zavolali na infolinku, bolo im povedané, že reklamácia bola odoslaná, ale že dopravca má 30 dní na odpoveď. „Celá situácia bola a vlastne stále je veľmi nepríjemná,“ dodal.

11. mája 2024, 14:30 Čas čítania 4:00 Z pohostinstva v Kysaku ma vyhnali. Takto vonia komunizmus v obci, ktorá má veľký potenciál (Reportáž) Z pohostinstva v Kysaku ma vyhnali. Takto vonia komunizmus v obci, ktorá má veľký potenciál (Reportáž)

Vozne by však už mali byť bezpečné. „Vo vlakoch robíme pravidelnú dezinfekciu a dezinsekciu. Ak je ohnisko nákazy hlásené, okamžite prijímame opatrenia, vagón je odstavený a dezinfekcia a dezinsekcia sa vykonáva mimo plánovaného harmonogramu,“ zdôraznila Kostřicová.

Domov
Zdieľať
Diskusia