Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
30. apríla 2024, 8:20
Čas čítania 0:35

Lipšica si nová šéfka zavolala na koberec. Dostal napomenutie za rozhovor v Rádiu Expres počas obednej prestávky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vedenie Lipšicovi vyčítalo, že v rozhovore hovoril o svojich subjektívnych názoroch na situáciu na prokuratúre po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry.

Prokurátor Daniel Lipšic hovorí o „návrate normalizácie“. Generálna prokuratúra si ho predvolala na disciplinárny pohovor. Vedenie mu ostro vyčítalo, že minulú stredu 24. apríla nevyužil obednú prestávku na oddych alebo konzumáciu jedla. Namiesto toho poskytol rozhovor Rádiu Expres, informuje Lipšic na sociálnej sieti.

Vedenie Lipšicovi vyčítalo, že v celkovom trvaní 37 minút a 46 sekúnd hovoril o svojich „subjektívnych názoroch na situáciu na prokuratúre po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry“.

 
Výrokom „normalizácia pokračuje“ reaguje na drobnohľad svojich aktuálnych nadriadených. Riaditeľka odboru legislatívy Eva Kukanová Lipšicovi vyčítala, že bol v Exprese u Branislava Závodského bez jej vedomia a tým podľa nej porušil povinnosti prokurátora.

Lipšic uvádza, že považuje za zarážajúce, že z hľadiska objektívneho testu nestrannosti bola pri pohovore prítomná blízka rodinná príslušníčka vrcholného politika, ktorý ho opakovane verejne označuje za „zločinca“, „zviera“ či „gestapáka“. Podľa informácií Denníka N narážal na sestru premiéra Roberta Fica Luciu Chabadovú, ktorá taktiež pracuje na prokuratúre.

Domov
Zdieľať
Diskusia