Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
20. mája 2024 o 19:33
Čas čítania 0:47

Hamran o uniknutom videu s atentátnikom: Natočil ho ochrankár, zábery nikdy nemali zverejniť a účelovo zostrihať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zo záberov je viditeľné, že video bolo natočené na policajnej stanici. V čase krátko po atentáte mali k útočníkovi prístup len ochrankári a polícia.

Uniknuté video so strelcom z Handlovej údajne natočil príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Uviedol to bývalý policajný prezident Štefan Hamran na tlačovej konferencii mimoparlamentnej strany Demokrati. 

Denníku N informáciu potvrdili dva od seba nezávislé zdroje. Príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov Juraj F. už údajne priznal, že si atentátnika z Handlovej nahral na video. Zároveň odmietol podozrenia, že by video zverejnil. Tvrdil, že ho len poslal svojim nadriadeným.

Z krátkeho uniknutého videa nebolo úplne jasné, o čom strelec v kontexte rozprával. Jasne sa však vyhradil proti vláde Roberta Fica a kritizoval snahy o zmenu v RTVS. Hamran hovorí, že polícia pozná meno ochrankára, ktorý atentátnika „spovedal“ a zároveň si ho aj natočil.

Video nikdy nemali zverejniť

Hamran uviedol, že polícia mala urobiť všetky kroky k tomu, aby také video neuniklo. Podľa neho bolo zrejme účelovo zostrihané.

„Niektorí politici sa toho veľmi nešťastným spôsobom chytili a motív prezentujú vo verejnom priestore ako hotovú vec. Na to je vyšetrovanie, netreba byť zbrklý, ale zdržanlivý – aj zo strany politikov,“ hovorí.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Ministerstvo vnútra prešetruje presné okolnosti úniku videa a k informácii sa zatiaľ odmietlo vyjadriť. Oznámili len, že konkrétnu osobu doposiaľ neobvinili, no už začali trestné stíhanie pre neoprávnené nakladanie s osobnými údajmi.

hamran , Juraj Cintula , atentátnik
Zdroj: TASR/Martin Baumann , YouTube
Domov
Zdieľať
Diskusia