Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR Barbora Fábryová
10. mája 2024, 16:44
Čas čítania 0:37

Slováci si môžu ísť sami nazbierať jahody. Sú známe aj ceny, pri samozbere ušetríš množstvo eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ovocinári spustili v Návojovciach samozber jahôd.

Ovocinári začali v partizánskej mestskej časti Návojovce so samozberom jahôd. Oproti minulým rokom si ľudia môžu ovocie nazbierať o tri týždne skôr. Časť úrody zničili jarné mrazy, problém spôsobila i prietrž mračien.

Slováci si môžu prísť nazbierať jahody za 3,30 eura za kilo alebo si rovno nakúpiť nazbierané za 7 eur za kilo. Fructop v Návojovciach je otvorený 7 dní v týždni od 7.00 do 18.00.

 „So samozberom sme začali o tri týždne skôr vďaka vegetácii a klimatickým podmienkam. Tento rok sme opäť bojovali s mrazmi, niekoľkokrát sme jahody zakrývali a odokrývali. Potom sme tu mali silnú búrku, úroda tak mohla byť aj väčšia, ale sme spokojní aj s tým, čo je,“ uviedol riaditeľ firmy Miloš Šebo. Konkretizoval, že mrazy zničili približne 30 % úrody jahôd.

Jahody budú na plantáži naďalej dozrievať, závisieť to bude i od klimatických podmienok. „Zatiaľ záujem o samozber jahôd je, dúfame, že bude pokračovať. Predpokladáme, že samozber potrvá tri týždne,“ podotkol Šebo.

jahody
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Anketa:
Pôjdeš si nazbierať jahody aj ty?
Áno.
Nie.
Áno.
74 %
1238 Hlasov
Nie.
26 %
441 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia