Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. mája 2024 o 8:13
Čas čítania 0:25

Sleduj úchvatné zábery polárnej žiary na Slovensku. Ojedinelý jav sa podľa odborníkov už nezopakuje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fialovo-zelená nočná obloha vyzerala famózne. Polárna žiara bola viditeľná v Bratislave aj vo Vysokých Tatrách.

Slováci mali v noci z piatka na sobotu možnosť pozorovať polárnu žiaru, ktorá bola viditeľná nad celým Slovenskom. Silná geomagnetická búrka, aká u nás nebola 20 rokov, spôsobila, že polárna žiara bola viditeľná aj cez oblaky, informuje iMeteo.

Naposledy sa búrky v takejto sile vyskytli v roku 2005 a 2003, uvádzajú aktuality.sk. Polárna žiara bola spočiatku jasnej ružovej farby. Postupom času nadobúdala červené odtiene a neskôr sa sfarbila do zelena. iMeteo píše, že zelená polárna žiara je v našich zemepisných šírkach veľmi nezvyčajná. 

Podľa odborníkov už na Slovensku nebudeme mať takú možnosť sledovať polárnu žiaru, ako tomu bolo v piatok večer. Dôvodom bude veľká oblačnosť, ktorá nám to znemožní.

Unín, okres Skalica.polárna žiara na Slovensku nočná obloha úkazpolárna žiara na Slovensku nočná obloha úkazpolárna žiara na Slovensku nočná obloha úkaz
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia