Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
12. mája 2024 o 9:36
Čas čítania 0:49

Vysokoškolákom v Bratislave hrozí, že pre rekonštrukciu internátu na Mlynoch nebudú mať kde bývať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Stovky študentov si musia nájsť nové ubytovanie. Rekonštrukcia internátu za viac ako 12 miliónov eur sa začne po ukončení letného semestra.

Internáty Ľudovíta Štúra čaká tento rok rekonštrukcia. Možnosť lacného ubytovania v ďalšom školskom roku nedostane približne 1 300 študentov. Presne taký počet miest totiž bude chýbať na internáte v Mlynskej doline pre jeho rekonštrukciu. Vedenie univerzity preto plánuje pre zvýšenie kapacít vrátiť miesta na internátoch Družba, informuje RTVS

„Vraciame do kapacity niektoré miesta, ktoré sme rekonštruovali na internátoch Družba. Skracujeme ubytovaciu kapacitu, ktorú sme používali ako hotelovú kapacitu. Pridáva sa do ubytovacej kapacity všetko, čo je obývateľné,“ tvrdí prorektorka pre vzdelávanie UK BA Eva Viglašová.

Kapacity na internátoch Družba využije viac ako 1 000 študentov. Zvyšných 300 si bude musieť nájsť iné miesto na ubytovanie. Ceny internátov sa pohybujú od 80 do 100 eur mesačne. Izba v podnájme vyjde študentov na 200 až 350 eur v závislosti od lokality.

Popraskané steny a zdevastované toalety

Internáty Ľudovíta Štúra sú podľa Viglašovej v neudržateľnom stave. Steny priestorov sú popraskané, toalety a sprchy sú zdevastované a problémom sú aj netesniace okná a opotrebovaný nábytok.

„Hocikedy môže dôjsť k výpadku elektrickej siete, k výpadku vodovodných potrubí. Tento stav už nie je udržateľný pre ďalšie ubytovanie študentov,“ uviedla Viglašová.

Rekonštrukciu za viac ako 12 miliónov eur začnú v lete, po ukončení letného semestra. Študenti budú môcť byť ubytovaní do konca júna.

Internát Ľudovíta Štúra v Bratislave.
Internát Ľudovíta Štúra v Bratislave. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Anketa:
Bývaš na internáte?
Áno
Nie
Áno
46 %
Nie
54 %
Domov
Zdieľať
Diskusia