Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
22. mája 2024 o 19:03
Čas čítania 0:50

Šutaj Eštok chce riešiť otázku bývania Pellegriniho, Žigu a Fica. Nehnuteľnosti budú musieť spĺňať bezpečnostné kritériá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šutaj Eštok považuje za nemysliteľné, aby traja najvyšší ústavní činitelia nemali zabezpečené bývanie spĺňajúce určité bezpečnostné predpisy.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) chce riešiť otázku bývania troch najvyšších ústavných činiteľov. O tejto téme plánuje komunikovať s Kanceláriou Národnej rady (NR) SR, Kanceláriou prezidenta SR a Úradom vlády SR. Vyplýva to z jeho vyjadrenia po rokovaní parlamentného brannobezpečnostného výboru.

Medzi najvyšších ústavných činiteľov patrí prezidentka Zuzana Čaputová, predseda parlamentu Peter Žiga a premiér Robert Fico. Z vyjadrenia Šutaja Eštoka vyplýva, že otázku bývania bude riešiť pri novozvolenom prezidentovi Petrovi Pellegrinim, ktorý do funkcie nastúpi 15. júna.


„Musíme obnoviť komunikáciu, aby sme zistili, ktorá z nehnuteľností je aj z hľadiska bezpečnostných opatrení použiteľná a ktorá nie. (...) Dnes sme z hľadiska úrovne debaty v bode nula,“ skonštatoval s tým, že verí, že sa to vyrieši v krátkom čase.

Bývanie bude spĺňať bezpečnostné opatrenia

Minister považuje za nemysliteľné, aby traja najvyšší ústavní činitelia nemali zabezpečené bývanie spĺňajúce určité bezpečnostné predpisy. Chce, aby to prešlo pod úrad vlády a nastavili sa režimové opatrenia. „Aby sme tu nedávali priestor tomu, že sa pred obydliami politikov budú stavať šibenice,“ dodal.


Šutaj Eštok avizoval predloženie aj ďalších opatrení na zvýšenie bezpečnosti. „Bude to rozdelené do nejakých krátkodobých, strednodobých a dlhodobých opatrení, ktoré vzídu z rokovania pracovnej skupiny,“ poznamenal. Okrem ochrany ústavných činiteľov sa má podľa jeho slov riešiť aj ochrana rôznych inštitúcií či občanov SR.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia