Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
25. apríla 2024, 19:01
Čas čítania 0:40

Zamestnanci RTVS dnes pracovali v čiernom na protest voči Šimkovičovej zákonu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čierny deň RTVS podporilo na sociálnych sieťach množstvo ľudí.

Zamestnanci RTVS prišli dnes do práce v čiernom na protest voči zákonu, ktorý v stredu 24. apríla schválila vláda Roberta Fica. Rozhlas a televízia Slovenska sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR).

„Dobré ráno, Slovensko! Najpočúvanejšie ráno v slovenskom éteri dnes vysiela
v čiernom,“ oznámili rozhlasoví zamestnanci.

V čiernom oblečení vystupovali zamestnanci z televízie aj z rozhlasu – od televíznych moderátorov, redaktorov až po pracovníkov za kamerou, technikou či dramaturgov. Do rovnakej farby sa obliekli aj zamestnanci z vysunutých pracovísk v Košiciach či Banskej Bystrici.

„Nechceme sa nechať pochovať. Ale ak má byť verejnoprávna a nezávislá RTVS minulosťou, vyhlasujeme štvrtok, deň po schválení návrhu zákona vládou, za Čierny deň RTVS,“ povedali pracovníci RTVS.

K zamestnancom sa pripojilo aj Divadlo P. O. Hviezdoslava, reportéri z TV Markíza, denníka SME a Denníka N. Na sociálnych sieťach zdieľali fotografie v čiernom oblečení pod označením #ciernydenRTVS alebo #stojimpriRTVS.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Zákon chce vláda schváliť v júni tohto roka. Pred niekoľkými týždňami podpísalo viac než 1 200 zamestnancov RTVS petíciu proti návrhu na zrušenie RTVS. 

Domov
Zdieľať
Diskusia