Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
6. júna 2024 o 6:25
Čas čítania 0:45

AKTUÁLNE: Zrážku RegioJetu s nákladným vlakom neprežili najmenej štyria ľudia. Vlak smeroval z Prahy do Košíc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V čase nehody v Pardubiciach bolo vo vlaku RJ 1021 viac ako 300 pasažierov.

V noci zo stredy na štvrtok sa v českom meste Pardubice zrazil rýchlik s nákladným vlakom, informuje portál Novinky.cz na základe informácií hasičského zboru. Pri zrážke zomreli najmenej štyria ľudia, zasahujú všetky záchranné jednotky vrátane vrtuľníkov.

Išlo konkrétne o vlak súkromnej spoločnosti RegioJet smerujúci z Prahy do Košíc a súpravu Cargo Českých dráh. V čase nehody bolo vo vlaku RJ 1021 viac ako 300 pasažierov.

Železničná prevádzka na danej trati je zastavená. Na miesto zrážky ešte v noci prišli aj českí ministri vnútra a dopravy.

Predný vozeň rýchlika bol vážne poškodený. „Hovoril som si, že ide na nesprávnu koľaj, svietila zelená. Zrazu nastala rana a vlak zastal,“ vypovedal jeden zo svedkov nehody.

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Na miesto nehody dorazilo 36 jednotiek hasičov, uviedla predstaviteľka HZS Pardubického kraja. „Prvé dva vagóny nákladného vlaku boli prázdne, takže nedošlo k žiadnej ďalšej havárii,“ povedala.


Prebieha vyslobodzovanie ľudí z vykoľajeného vozňa a triedenie ranených. Na mieste sú ťažko zranení. „V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že najmenej štyria ľudia utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla hovorkyňa záchrannej služby Pardubického kraja Alena Kisialová s tým, že zásah stále pokračuje a nejde o konečné údaje.

Domov
Zdieľať
Diskusia