Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
6. júna 2024 o 13:13
Čas čítania 0:37

Polícia zachytila plánovaný útok na Dúhový pride na Slovensku. Podnikli aj ďalšie kroky na ochranu, vyhlásil minister vnútra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na tlačovej konferencii uviedol, že zvýšené bezpečnostné opatrenia pretrvajú minimálne do konania inaugurácie novozvoleného prezidenta. Chcú zabezpečiť bezpečnosť na pripravovaných zhromaždeniach.

  • Inaugurácia novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho sa uskutoční v sobotu 15. júna. Minimálne dovtedy budú na celom území Slovenska trvať zvýšené bezpečnostné opatrenia.
  • Polícia zachytila informáciu o plánovanom útoku na pochod Dúhový pride. Chce zaistiť bezpečnosť všetkých účastníkov akéhokoľvek zhromaždenia.
  • Polícia aj úrad na ochranu ústavných činiteľov naďalej zabezpečujú zvýšenú ochranu politických predstaviteľov koalície aj opozície.

Prečo je to dôležité: Bezpečnostné zložky SR dbajú na zvýšenú bezpečnosť ohrozených skupín, najmä po atentáte na premiéra Roberta Fica. 

Citát: „Museli sme vynaložiť zvýšenú ochranu pre predstaviteľov hnutia Igora Matoviča, kde potrebovali mať posilnenú ochranu v rómskych osadách, ktoré začali pred voľbami húfne navštevovať,“ priblížil minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. 

Širší kontext: Policajné zložky evidujú po atentáte na premiéra Roberta Fica zvýšený počet vyhrážok. Národná kriminálna agentúra eviduje od atentátu na premiéra Roberta Fica 153 informácií alebo podnetov súvisiacich so schvaľovaním pokusu o vraždu alebo s nenávistnými prejavmi.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

3. júna 2024 o 15:00 Čas čítania 0:24 Sociálka sa bude zaoberať rodičmi 6-ročného chlapca, ktorý spôsobil s hračkárskou zbraňou rozruch pred Pellegriniho domom Sociálka sa bude zaoberať rodičmi 6-ročného chlapca, ktorý spôsobil s hračkárskou zbraňou rozruch pred Pellegriniho domom
2. júna 2024 o 13:23 Čas čítania 0:24 Šutaj Eštok nepovedal, kedy budú známe výsledky vyšetrovania útoku na premiéra. Gröhlinga obvinil zo šírenia dezinformácií Šutaj Eštok nepovedal, kedy budú známe výsledky vyšetrovania útoku na premiéra. Gröhlinga obvinil zo šírenia dezinformácií
31. mája 2024 o 12:56 Čas čítania 0:47 Muž, ktorý sa so synom objavil pred Pellegriniho domom: 6-ročný syn sa iba hral na strieľačku, teraz má traumu a hrať sa už nechce Muž, ktorý sa so synom objavil pred Pellegriniho domom: 6-ročný syn sa iba hral na strieľačku, teraz má traumu a hrať sa už nechce
Domov
Zdieľať
Diskusia