Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. júna 2024 o 13:35
Čas čítania 0:35

GRAF: Ceny benzínu aj nafty sú nižšie. Klesli pod významnú hranicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ceny boli minulý týždeň najnižšie za uplynulých jedenásť týždňov.

Ceny pohonných látok na Slovensku počas minulého týždňa pokračovali v trende znižovania. Sumy oboch druhov benzínov aj nafty oproti zlacneli o 1 cent. Benzíny boli najlacnejšie od polovice marca a nafta druhýkrát v roku klesla pod 1,50 eura za liter. 


Cena 95-oktánového benzínu v minulom týždni klesla na 1,610 eura, 98-oktánového na 1,828 eura za liter. Za motorovú naftu platili ľudia priemerne 1,497 eura za liter. Ceny plynov pre motorové vozidlá boli podľa štatistikov rozkolísané. Stlačený zemný plyn (CNG) mierne zlacnel na 1,6 eura za kilogram (kg). Naopak, skvapalnený zemný plyn (LNG) zdražel na 1,542 eura/kg. Cena LPG zostala na 0,695 eura za liter.


Ceny nefosílnych druhov palív ostali počas minulého týždňa podľa štatistického úradu na úrovni predchádzajúceho týždňa. Plyn bioLNG sa predával za 2,552 eura/kg, vodík za 21,6 eura/kg a cena elektrickej energie slúžiacej na nabíjanie elektromobilov bola na úrovni 0,41 eura za 1 kilowatthodinu (kWh).

graf , ceny pohonných hmôt
Zdroj: Štatistický úrad
Domov
Zdieľať
Diskusia