Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
10. júna 2024 o 8:30
Čas čítania 0:43

Štát pomôže čerstvým absolventom. Mnohí Slováci majú nárok na príspevok vo výške 150 eur mesačne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Štát plánuje finančne podporiť mladých ľudí, ktorí úspešne absolvovali školu.

  • Ministerstvo práce v rámci projektu Motivuj sa k zamestnaniu podporí absolventov finančným príspevkom, upozorňuje RTVS.
  • Uchádzač, ktorý podpíše prvú pracovnú zmluvu v období od 1. mája do 1. októbra tohto roka, má nárok na príspevok 150 eur, ktorý mu bude štát vyplácať prvé tri mesiace.
  • Ďalšie tri mesiace sa suma zníži na 75 eur mesačne. Poberateľ príspevku musí spĺňať aj ďalšie podmienky.

Prečo je to dôležité: Podpora absolventov finančnými príspevkami môže významne prispieť k znižovaniu nezamestnanosti medzi mladými ľuďmi, čo má pozitívny dosah na celkovú ekonomiku krajiny.

Citát: „Je to určitý bonus k tomu, keď sa mladý človek zamestná, aby predsa len tie prvé mesiace získal nejaké peniaze navyše, nechal si, aby si vedel zaobstarať ošatenie, aby si vedel zaobstarať napríklad nový bicykel na dochádzanie do práce,“ zhodnotil expert z Inštitútu zamestnanosti Michal Páleník.

Širší kontext: Ministerstvo na projekt vyčlenilo viac ako milión eur z európskeho sociálneho fondu. Príspevok poskytne 1 600 uchádzačom, no zatiaľ evidujú 264 žiadostí. Podľa ministra Erika Tomáša je projekt dobrá motivácia pre uchádzačov o prácu.

Keď ťa zaujíma viac, tak si prečítaj aj tieto články:

ERIK TOMÁŠ
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Späť
Zdieľať
Diskusia