Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. júna 2024 o 9:52
Čas čítania 0:42

Premiér Fico sa nezúčastní na sobotňajšej inaugurácii Pellegriniho. Má však pre neho odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Fico sa pre rozsah svojich zranení nezúčastní na slávnostnom ceremoniáli.

  • Predseda vlády Robert Fico sa nezúčastní na sobotňajšej slávnostnej inaugurácii zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho, informujú tvnoviny.sk. Dôvodom je jeho zdravotný stav.
  • Pellegrinimu však zaželal veľa síl a úspechov.
  • Sobotňajšiu ceremóniu budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia.

Prečo je to dôležité: Incident, pri ktorom útočník postrelil Roberta Fica, vedie k sprísneniu bezpečnostných opatrení nielen počas inaugurácie nového prezidenta. Vláda len nedávno schválila kontroverzný návrh bezpečnostných opatrení s názvom lex atentát.

Citát: „Predseda vlády SR Robert Fico v týchto dňoch venuje maximálnu pozornosť rehabilitácii. Rozsah zranení po atentáte mu, žiaľ, neumožní zúčastniť sa na inaugurácii prezidenta. S Petrom Pellegrinim je však v kontakte a zaželal mu veľa síl a úspechov pri výkone funkcie najvyššieho ústavného činiteľa,“ uviedol tlačový odbor Úradu vlády SR.

Širší kontext: Sobotňajšiu ceremóniu budú sprevádzať prísne bezpečnostné opatrenia. Dôvodom je nedávny atentát na premiéra Fica. Z programu odstránili peší presun mestom, čo znamená, že nový prezident si nepodá ruky s podporovateľmi. Novinkou v programe bude, že Pellegrini absolvuje obed so študentmi a seniormi.

Anketa:
Budeš zajtra sledovať priamy prenos z inaugurácie zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho?
Áno, chystám sa.
Nie, nezaujíma ma to.
Áno, chystám sa.
43 %
Nie, nezaujíma ma to.
57 %

Keď chceš vedieť viac, tak si prečítaj aj tieto články:

12. júna 2024 o 19:45 Čas čítania 0:33 FOTO: Polícia pátra po očitých svedkoch atentátu na premiéra. Zverejnili ich fotografie FOTO: Polícia pátra po očitých svedkoch atentátu na premiéra. Zverejnili ich fotografie
12. júna 2024 o 14:51 Čas čítania 0:54 Vláda schválila návrh bezpečnostných opatrení lex atentát: politici chcú obmedziť zhromaždenia, budú platiť prísne obmedzenia Vláda schválila návrh bezpečnostných opatrení lex atentát: politici chcú obmedziť zhromaždenia, budú platiť prísne obmedzenia
12. júna 2024 o 20:20 Čas čítania 1:38 Opozícia kritizuje lex atentát. Matovič hovorí o odmene pre Fica za rozkradnutie štátu Opozícia kritizuje lex atentát. Matovič hovorí o odmene pre Fica za rozkradnutie štátu
Pellegrini
Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini
Domov
Zdieľať
Diskusia