Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
14. júna 2024 o 20:27
Čas čítania 0:37

Štát zvýšil dôležitú dotáciu. Pokiaľ ti majetok poškodí prírodná katastrofa, môžeš dostať až 3 000 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Od mája poskytuje štát vyššiu dotáciu na podporu humanitárnej pomoci.

  • Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zvýšilo dotáciu na podporu humanitárnej pomoci. Výška príspevku sa zmenila z 800 eur na 1 500 eur, upozorňuje Pravda. V prípade vyhlásenia núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie sa dotácia zvýši na sumu 3 000 eur.
  • Občania tak majú nárok na dotačný príspevok, pokiaľ im nepredvídateľné javy, ako zemetrasenie, povodne či iná katastrofa, poškodili alebo zničili majetok.
  • Novela zákona vstúpila do platnosti na začiatku mája.

Prečo je to dôležité: Zvýšenie dotácie pomáha občanom, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii pre nepredvídateľné udalosti, ako sú prírodné katastrofy, požiare alebo iné nešťastia. Táto pomoc môže byť kľúčová na rýchle obnovenie ich základných životných podmienok.

Širší kontext: O dotáciu treba žiadať najneskôr do troch mesiacov odo dňa vyhlásenia núdzového stavu alebo mimoriadnej situácie. Žiadateľom musí byť plnoletá fyzická osoba, ktorá žije v domácnosti. Ministerstvo bude prioritné krízové životné situácie a mimoriadne nepriaznivé sociálne situácie zverejňovať na webe. 

Prečítaj si aj tieto články: 

10. júna 2024 o 8:30 Čas čítania 0:43 Štát pomôže čerstvým absolventom. Mnohí Slováci majú nárok na príspevok vo výške 150 eur mesačne Štát pomôže čerstvým absolventom. Mnohí Slováci majú nárok na príspevok vo výške 150 eur mesačne
3. júna 2024 o 20:15 Čas čítania 0:45 Štát vypláca rodičovský dôchodok. Niektorí si prilepšia až o 2 500 eur, iní dostanú pár eur Štát vypláca rodičovský dôchodok. Niektorí si prilepšia až o 2 500 eur, iní dostanú pár eur
3. júna 2024 o 15:45 Čas čítania 0:30 Vláda plánuje zvyšovať ďalší dôležitý príspevok. Slováci by mohli po novom dostať viac peňazí na pohreb príbuzného Vláda plánuje zvyšovať ďalší dôležitý príspevok. Slováci by mohli po novom dostať viac peňazí na pohreb príbuzného
zemetrasenie
Zdroj: TASR/Maroš Černý
Späť
Zdieľať
Diskusia