Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
15. júna 2024 o 16:32
Čas čítania 0:47

Rodičia môžu prísť od nového roka o štedrý daňový bonus. Ich rozpočet by sa tak znížil o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Pokiaľ vláda nezakročí proti zákonu o daňovom bonuse pre pracujúcich rodičov, viaceré rodiny môžu od nového roka prísť o stovky eur.

  • Pracujúci rodičia môžu budúci rok prísť o štedrý daňový bonus, informuje Finsider.sk.
  • Rodičia môžu aktuálne od štátu dostať najviac 140 eur mesačne na dieťa do 18 rokov. Bonus pre staršie deti je vo výške 50 eur.
  • Daňový bonus si rodičia zatiaľ môžu uplatniť do decembra.

Prečo je to dôležité: Finančná podpora rodičov má priamy vplyv na deti, ich zdravie, vzdelanie a celkový vývoj. Dostatočné finančné zdroje umožňujú rodičom investovať do kvalitnej starostlivosti, vzdelania a mimoškolských aktivít pre svoje deti.

Citát: „Zatiaľ nepadlo definitívne rozhodnutie o jeho prípadnej úprave. Je teda predčasné hovoriť o akýchkoľvek podrobnostiach či technických parametroch zmýšľaných zmien. Cieľom ministerstva financií je zefektívniť systém daňového bonusu a nastaviť spravodlivejšie podmienky jeho vyplácania,“ uviedol tlačový odbor.

Širší kontext: Pokiaľ ministerstvo financií so zákonom nič nespraví, maximálna výška bonusu klesne od januára na sumu 100 eur pre deti do 15 rokov. Pre staršie deti zostane bonus vo výške 50 eur tak ako doteraz. „Aj v prípade, že legislatíva zostane nezmenená, daňový bonus od roku 2025 bude sto eur, respektíve 50 eur v prípade dieťaťa nad 15 rokov, čo je viac v porovnaní s nastavením v roku 2022,“ pripomína ministerstvo financií. 

Prečítaj si aj tieto články:

14. júna 2024 o 20:27 Čas čítania 0:37 Štát zvýšil dôležitú dotáciu. Pokiaľ ti majetok poškodí prírodná katastrofa, môžeš dostať až 3 000 eur Štát zvýšil dôležitú dotáciu. Pokiaľ ti majetok poškodí prírodná katastrofa, môžeš dostať až 3 000 eur
10. júna 2024 o 8:30 Čas čítania 0:43 Štát pomôže čerstvým absolventom. Mnohí Slováci majú nárok na príspevok vo výške 150 eur mesačne Štát pomôže čerstvým absolventom. Mnohí Slováci majú nárok na príspevok vo výške 150 eur mesačne
3. júna 2024 o 20:15 Čas čítania 0:45 Štát vypláca rodičovský dôchodok. Niektorí si prilepšia až o 2 500 eur, iní dostanú pár eur Štát vypláca rodičovský dôchodok. Niektorí si prilepšia až o 2 500 eur, iní dostanú pár eur
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Univerzitná nemocnica Bratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia