Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
19. júna 2024 o 7:21
Čas čítania 0:49

Aktivistka Greta Thunberg je v Bratislave. Zúčastnila sa na pochode za slobodu a demokraciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na pochode za slobodu a demokraciu v Bratislave sa zúčastnila aj aktivistka Greta Thunberg.

  • V Bratislave sa na pochode za slobodu a demokraciu zišli stovky ľudí. 
  • Zúčastnila sa na ňom aj švédska aktivistka za ochranu klímy Greta Thunberg. 
  • Za organizáciou pochodu stoja platforma Otvorená Kultúra!, Platforma pre demokraciu, Klimatická koalícia, občianske združenie Mier Ukrajine a organizátori občianskych protestov z dvadsiatich slovenských miest.

Prečo je to dôležité: Možnosť zúčastniť sa na pochode za slobodu a demokraciu je dôležitá z mnohých dôvodov. Tie sa týkajú ochrany základných ľudských práv a demokracie. Práve pochody, verejné zhromaždenia a protesty sú jedným z kľúčových spôsobov, ako občania môžu vyjadriť svoje názory a prispieť tak k zmene.

Citát: „Spolu s tisíckou ľudí dnes Bratislavou kráčala Greta Thunberg. Je to pre nás signál, že nie sme sami. Ľudia sa spájajú naprieč sektormi, ale i naprieč krajinami,“ napísala na Facebooku platforma Otvorená Kultúra.

Širší kontext: Pochod sa začal o 17.00 h na Námestí SNP v Bratislave a pokračoval na Námestie slobody. Súčasťou bolo aj verejné zhromaždenie, na ktorom sa čítalo spoločné vyhlásenie. To podpísalo 90 subjektov z celého Slovenska. 

16. októbra 2024 o 11:00 Čas čítania 2:13 Aupark čoskoro otvorí nové priestory. Môžeš sa tešiť na zľavy do 50 % a najväčšiu Zaru na Slovensku Aupark čoskoro otvorí nové priestory. Môžeš sa tešiť na zľavy do 50 % a najväčšiu Zaru na Slovensku

„Nesúhlasíme s pretváraním verejnoprávnych médií, neodbornými zásahmi do prírody, obmedzovaním slobody mimovládnych neziskových organizácií,“ uviedli v stanovisku organizátori pochodu. Nesúhlasia ani s návrhmi zákonov a opatrení, ktoré podľa nich majú obmedziť slobodu zhromažďovania sa a sťažiť prístup verejnosti k informáciám.

Domov
Zdieľať
Diskusia