Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
19. júna 2024 o 18:39
Čas čítania 0:35

Do Rimavskej Soboty prichádza veľký investor. Rezort hospodárstva očakáva otvorenie 1 500 nových pracovných miest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na Slovensko prichádza veľký investor a od polovice budúceho roka chce spustiť výrobu.

  • Spoločnosť Winkelmann chce v novom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote spustiť výrobu v júli budúceho roka.
  • Majiteľ firmy oznámil, že plánuje v novom závode zamestnať približne 470 ľudí, Denisa Saková hovorí o 1 500 nových pracovných miestach. 

Prečo je to dôležité: Okres Rimavská Sobota bol dlhodobým lídrom v najvyššej miere nezamestnanosti spomedzi všetkých okresov na Slovensku. Príchod investora a prílev nových pracovných miest je významný pre región aj pre obyvateľov. 

Citát:„Táto investícia je jedna z tých najpodstatnejších vecí, ktoré sa tu udiali. Následne aj so všetkými subdodávateľmi, ktorí plánujú taktiež prísť do tohto priemyselného parku, sa odhaduje v strednodobom horizonte vytvorenie približne 1 500 pracovných miest,“ uviedla ministerka hospodárstva Denisa Saková. 

Širší kontext: Spoločnosť Winkelmann je prvým veľkým investorom v novom štátnom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote. Vo svojom závode plánuje vyrábať zásobníky teplej vody pre tepelné čerpadlá. Očakávaná výška investície predstavuje viac ako 110 miliónov eur.

saková
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia