Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
23. júna 2024 o 11:13
Čas čítania 0:52

Štát poskytuje nový príspevok v mesačnej výške takmer 300 eur. Pomôže nezamestnaným ľuďom pri hľadaní práce

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Štát ponúka nový príspevok vo výške 282,54 eura.

  • Na úradoch práce si môžu Slováci po novom podávať žiadosť o nový príspevok vo výške 282,54 eura, informuje Užitočná Pravda
  • Jeho cieľom je podporiť vybrané skupiny znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie pri získavaní odborných zručností a praktických pracovných skúseností.
  • Príspevok poskytuje štát v rámci projektu na podporu práce na skúšku.

Prečo je to dôležité: Informovanie o novom príspevku môže výrazne pomôcť znevýhodneným uchádzačom o zamestnanie získať potrebné zručnosti a pracovné skúsenosti, čím zvyšuje ich šance na trhu práce.

Citát: „Rozvíjame nástroje na motivovanie zamestnávateľov, aby vytvárali pracovné príležitosti pre ľudí bez práce, a na podporu nezamestnaných pri ich snahe umiestniť sa na trhu práce. V posledných mesiacoch sme spustili v tejto oblasti už niekoľko projektov. Príkladom je podpora práce na skúšku, ktorú spúšťame. Je tu na podporu ľudí, ktorí sú už dlhšie mimo pracovného trhu, a pre ľudí so zdravotným postihnutím,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš. 

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext: Nový príspevok nepomôže len nezamestnaným, ktorí sú evidovaní na úrade práce najmenej 12 mesiacov. Pomôže aj uchádzačom so zdravotným postihnutím, ktorí môžu takto získať odborné zručnosti a praktické skúsenosti. 

Príspevok 282,54 eura mesačne je určený pre zamestnávateľov, ktorých zamestnanci vykonávajú prácu na skúšku. Príspevok bude štát vyplácať počas 3 mesiacov. Zamestnanci dostanú príspevok vo výške životného minima, ktoré bude od júla 2024 predstavovať výšku 273,99 eura mesačne.

Domov
Zdieľať
Diskusia