Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
23. júna 2024 o 11:57
Čas čítania 0:57

Agresívny pacient zaútočil v Bratislave na personál. Zdravotnú sestru bil do tváre, zdravotníkovi zranil ruku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V Bratislavskej nemocnici zaútočil agresívny pacient na zdravotný personál.

  • Včera podvečer zaútočil 44-ročný pacient na druhého pacienta. K incidentu došlo na centrálnom prijímacom oddelení na Kramároch v Bratislave, informuje nemocnica na sociálnej sieti. 
  • Zdravotná sestra šla na pomoc napadnutému pacientovi. Agresívny muž na ňu tiež zaútočil, udieral ju do tváre a následne ju sotil na zem. Ďalšiemu zdravotníkovi spôsobil vážne poranenie pravej ruky. 
  • Polícia umiestnila agresívneho pacienta do cely predbežného zadržania. Univerzitná nemocnica Bratislava naňho v najbližších dňoch podá trestné oznámenie.

Prečo je to dôležité: Informovanie o útoku a jemu podobných poukazuje na narastajúcu agresiu voči personálu, ktorý sa stará o zdravie a bezpečnosť pacientov. Incident môže otvoriť diskusiu o potrebných opatreniach na ochranu zdravotníkov. Správa zvyšuje povedomie ľudí o závažnosti problému. 

Citát:  „Už to nie je iba o vytrhnutých stoličkách v čakárni, dokopaných dverách na ambulancii alebo poškodených nemocničných posteliach, čo je, samozrejme, tiež veľký problém, ale hnev a agresia niektorých osôb sa obrátili na nevinných ľudí, v tomto prípade na lekárov, sestry, sanitárov a ostatných zdravotníkov, ktorí si iba robia svoju prácu – zachraňujú životy a liečia chorých,“ uviedol riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava Alexander Mayer.

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Širší kontext: Obaja napadnutí zdravotníci utrpeli ľahšie až stredné poranenia tváre a horných končatín. Zranenie ruky, ktoré utrpel zdravotník, si bude vyžadovať dlhšiu liečbu. Napadnutá sestra je v šoku. Zo zranení sa bude podľa nemocnice liečiť niekoľko dní. 

Riaditeľ nemocnice upozorňuje, že pacienti napádajú zdravotníkov opakovane. Po útoku plánuje Univerzitná nemocnica Bratislava zavádzať aj ďalšie opatrenia, ktoré zvýšia bezpečnosť zdravotníkov a eliminujú útoky.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Facebook (Univerzitná nemocnica Bratislava)
Domov
Zdieľať
Diskusia