Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
26. júna 2024 o 9:39
Čas čítania 0:41

Známe obce so zámkom a zrúcaninou hradu prichádzajú s nepríjemnou správou. V Beckove a Smoleniciach si zaplatíš za parkovanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Obec Beckov sa rozhodla zakročiť voči vodičom, ktorí parkovali autá mimo vyhradených parkovísk.

  • Obec Beckov sa rozhodla spoplatniť parkovanie v centre mesta. Návštevníci majú k dispozícii viac ako 130 parkovacích miest. Vyzbierané peniaze plánujú investovať do opravy ciest, informuje RTVS.
  • Známa turistická obec ročne priláka viac ako 60-tisíc návštevníkov. Atraktívnymi sú najmä celoročné podujatia na hrade.
  • Spoplatnené parkovanie zaviedla pred pol rokom aj obec Smolenice. 

Prečo je to dôležité: Spoplatnenie parkovacích miest môže výrazne prispieť pri budovaní a zveľaďovaní obce. Legálne spoplatnené parkoviská navyše ponúkajú vodičom zvýšenú bezpečnosť, keďže zväčša sú pod dohľadom kamerového systému.

Citát: „Momentálne sa robí aj relatívne častá kontrola a vieme, že okolo 30 až 40 áut (zo 400 – pozn. red.) nezaplatí. Máme zamestnanca, v ktorého náplni práce je kontrola,“ vysvetlila starostka Smoleníc Svetlana Petrovičová pre RTVS. 

Širší kontext: Obce sa snažia spoplatneným parkovaním predísť najmä nelegálnemu parkovaniu áut. Obec Beckov zarobila za minulý rok na parkovaní zhruba 20-tisíc eur. Celodenné parkovanie v Beckove ťa vyjde na 5 eur, za hodinu zaplatíš euro. V Smoleniciach zaplatíš za hodinu 50 centov, platiť však môžeš iba mobilom.

Prečítaj si aj tieto články:

25. júna 2024 o 14:39 Čas čítania 0:36 Nepríjemná správa pre obyvateľov Žiliny. Na týchto uliciach už zadarmo nezaparkuješ Nepríjemná správa pre obyvateľov Žiliny. Na týchto uliciach už zadarmo nezaparkuješ
31. januára 2024 o 8:34 Čas čítania 0:29 Koniec bezplatného parkovania v ďalšej časti Bratislavy. Vodiči budú platiť aj tam, kde doteraz vôbec nemuseli Koniec bezplatného parkovania v ďalšej časti Bratislavy. Vodiči budú platiť aj tam, kde doteraz vôbec nemuseli
19. júna 2024 o 13:20 Čas čítania 0:27 Regulované parkovanie platí v ďalšej bratislavskej časti. Na týchto uliciach si dávaj pozor Regulované parkovanie platí v ďalšej bratislavskej časti. Na týchto uliciach si dávaj pozor
Domov
Zdieľať
Diskusia