Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júna 2024 o 15:30
Čas čítania 0:31

Na východe Slovenska postavia zbrojovku, ktorá zamestná stovky ľudí. Výrobu by mali spustiť o niekoľko rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: V Sobranciach vznikne výrobná hala, ktorá zamestná 220 ľudí.

  • Spoločnosť Arm servis postaví v Sobranciach výrobnú halu na muničné puzdrá. Výrobu plánujú obnoviť v areáli bývalého závodu Vihorlat, upozorňuje Korzár.
  • V meste na východe Slovenska chcú vytvoriť 220 pracovných miest. Investícia by mala stáť 14 miliónov eur.
  • Výrobu by mali spustiť v roku 2027.

Prečo je to dôležité: Plánovaných 220 nových pracovných miest znamená výrazné zlepšenie zamestnanosti v regióne. Nové pracovné príležitosti môžu tiež prispieť k zvýšeniu životnej úrovne miestnych obyvateľov.

Citát: „Obsahom navrhovanej činnosti bude výroba a opracovanie oceľových valcových výrobkov. Do výrobných priestorov bude inštalovaná technológia na výrobu kovových puzdier,“ informujú.

Širší kontext: Firma plánuje ročne vyrobiť približne 100-tisíc muničných puzdier. Investíciu plánujú rozdeliť na menšie projekty. Vo Vihorlate sa v minulosti vyrábali žeriavy, oceľové konštrukcie, odliatky, kotly a hydraulické valce. 

Prečítaj si aj tieto články:

17. mája 2024 o 20:40 Čas čítania 0:47 Humenská tepláreň krachuje. Ohroziť môže prácu až 1 500 zamestnancom Humenská tepláreň krachuje. Ohroziť môže prácu až 1 500 zamestnancom
6. mája 2024 o 20:00 Čas čítania 0:20 Koľko si na Slovensku zarobí exekútor? Finančná správa zverejnila novú ponuku s platovými podmienkami Koľko si na Slovensku zarobí exekútor? Finančná správa zverejnila novú ponuku s platovými podmienkami
21. apríla 2024 o 18:03 Čas čítania 1:04 REBRÍČEK: Toto sú najhoršie finančne ohodnotené povolania. Niektorí Slováci si zarobia len 700 eur mesačne REBRÍČEK: Toto sú najhoršie finančne ohodnotené povolania. Niektorí Slováci si zarobia len 700 eur mesačne
Google maps, sobrance
Zdroj: Google Maps
Domov
Zdieľať
Diskusia