Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
9. júla 2024 o 18:07
Čas čítania 0:28

Na Slovensku predávali nebezpečný pokrm pre deti s nevyhovujúcim zložením. Sťahujú ho z celého trhu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na známy detský pokrm.

  • Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na detské potraviny s prekročeným množstvom  pesticídov.
  • Nevyhovujúcou detskou potravinou je Hello XXL dojčenská výživa s jahodami 200 g od ukončeného 6. mesiaca veku, dátum minimálnej trvanlivosti 11. 12. 2025.
  • Rovnako aj Hello dojčenská výživa s jablkami 100 g od ukončeného 4. mesiaca veku, dátum minimálnej trvanlivosti 08. 10. 2025.

Prečo je to dôležité: Konzumácia dojčenskej výživy, na ktorú upozornil úrad verejného zdravotníctva, môže spôsobiť zdravotné ťažkosti u detí. Pri dlhodobom užívaní by uvedené produkty mohli narušiť hormonálnu rovnováhu či spôsobiť rôzne chronické ochorenia.

Širší kontext: Úrad verejného zdravotníctva spotrebiteľom odporúča, aby ich nekupovali a nekonzumovali, prípadne ich vrátili späť do miesta predaja. Regionálne úrady verejného zdravotníctva prijímajú kroky na stiahnutie týchto potravín z trhu v SR. 

detská výživadetská výživa
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia