Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. júla 2024 o 18:52
Čas čítania 0:42

FOTO: Inšpekcia sťahuje z predaja nebezpečný bicykel. Eviduje problémy s brzdením aj riadidlami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenská obchodná inšpekcia varuje pred nebezpečným bicyklom.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) stiahla z trhu nebezpečný výrobok horský bicykel TRINK B212-R 26“ MTB. Dôvodom je riziko ohrozenia zdravia, informuje SOI na webe.

„Pri jazde na bicykli, ktorý bol navrhnutý na používanie na nerovnom teréne, v dôsledku nedostatočných vlastností brzdného systému môže dôjsť k situácii, keď bicykel nebude možné plynule a bezpečne zastaviť, čo môže viesť k neočakávanej strate kontroly nad bicyklom a následnému pádu osoby, nárazu do predmetu veci alebo inej osoby,“ opisuje príčiny nebezpečenstva SOI.

Okrem toho je však pri bicykli problém aj nedostatočné konštrukčné vyhotovenie. SOI upozorňuje, že pri používaní môže dôjsť k narušeniu konštrukcie bicykla a strate kontroly nad bicyklom, čo môže spôsobiť pád osoby.

 
Inšpekcia výrobok stiahla z trhu a upozornila predajcu, aby zabránil tomu, že sa výrobok opäť začne predávať. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ informuje.

soi
Zdroj: SOI.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia