Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. júla 2024 o 14:10
Čas čítania 0:39

Dôchodkyňa z Bratislavy vyhodila von oknom 15-tisíc eur. Podvodník použil lacný trik

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podvodník okradol seniorku o 15-tisíc eur.

  • Podvodník obral 86-ročnú seniorku z Bratislavy o finančnú hotovosť vo výške 15-tisíc eur, informovala bratislavská polícia na Facebooku.
  • Pôvodne od nej telefonicky pod falošnou identitou žiadal 25-tisíc eur. Toľko však seniorka v hotovosti nemala, podvodník preto súhlasil s nižšou sumou, ktorú mu ponúkla. 

Prečo je to dôležité: Informovanie o podobných prípadoch zvyšuje povedomie o možných rizikách a podobách podvodov. Aj vďaka správam tohto typu dokážu ľudia lepšie chrániť svojich starších príbuzných pred podobnými praktikami. 

Citát: „Podvodník dôverčivú seniorku inštruoval, aby peniaze vložila do igelitovej tašky a odovzdala ich jeho známemu. To aj spravila, v zmysle inštrukcií igelitku vyhodila z balkónových dverí na medziposchodí chodby obytného domu. Igelitku zobral neznámy muž a z miesta odišiel,“ vysvetlila polícia.

Širší kontext: Polícia ľuďom opätovne pripomína, aby si vždy overili, či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. Varuje ich, aby v žiadnom prípade neverili neznámym osobám, aj keď majú podrobné informácie o ich rodinných príslušníkoch. 

Prečítaj si aj tieto články: 

14. júla 2024 o 9:25 Čas čítania 0:30 Mobilný operátor na Slovensku upozorňuje na falošné faktúry. Podvodníci posielajú zákazníkom e-maily s vírusmi Mobilný operátor na Slovensku upozorňuje na falošné faktúry. Podvodníci posielajú zákazníkom e-maily s vírusmi
10. júla 2024 o 10:44 Čas čítania 0:31 Oklamaní Slováci sa sťažujú na sociálnej sieti. Detský e-shop ich vraj okradol o peniaze Oklamaní Slováci sa sťažujú na sociálnej sieti. Detský e-shop ich vraj okradol o peniaze
6. júla 2024 o 10:55 Čas čítania 1:03 Prezident Pellegrini nedával Slovákom návod na zbohatnutie, ide o podvod. Polícia vysvetlila, na čo si dať pozor Prezident Pellegrini nedával Slovákom návod na zbohatnutie, ide o podvod. Polícia vysvetlila, na čo si dať pozor

Domov
Zdieľať
Diskusia