Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
20. júla 2024 o 15:46
Čas čítania 0:53

Na kúpaliskách si daj pozor na vreckárov. Polícia radí, čo robiť v prípade krádeže

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia počas minuloročnej letnej turistickej sezóny evidovala 526 krádeží.

  • Na kúpaliskách by mali ľudia okrem svojej bezpečnosti dbať aj na ochranu svojho majetku. Pozor si treba dávať na zlodejov, takzvaných vreckárov. Apelovalo na to Prezídium Policajného zboru s tým, že kúpaliská cez leto sú ich častým cieľom.
  • Počas kúpania alebo návštevy v stánku s občerstvením ti môžu páchatelia odcudziť osobné veci, ako oblečenie, kľúče, peniaze, mobil, kreditnú kartu, fotoaparát, doklady a iné cennosti.
  • Polícia apelovala na ľudí, aby si veci, ktoré nepotrebujú mať pri sebe, odložili do skriniek alebo trezorov.

Prečo je to dôležité: Zvýšená pozornosť návštevníkov kúpalísk môže odradiť potenciálnych zlodejov. Keď si ľudia dávajú pozor na svoje veci a používajú dostupné bezpečnostné opatrenia, pravdepodobnosť úspešnej krádeže sa znižuje.

Citát: „Ak ide o odcudzenie hodnotnej veci, potrebné je kontaktovať políciu. Ak kúpalisko disponuje kamerovým systémom, je užitočné požiadať o uchovanie záznamov, ktoré by mohli pomôcť pri identifikácii páchateľa alebo na potvrdenie krádeže,“ zdôraznili.

Širší kontext: Ľudia by mali mať pri sebe len toľko peňazí, koľko potrebujú na nákup občerstvenia či iných aktivít. Návštevníkom kúpalísk polícia zároveň pripomenula, aby si cennosti nenechávali v aute.

V prípade odcudzenia osobných vecí treba podľa nej hneď informovať personál kúpaliska. Ten môže poskytnúť pomoc pri hľadaní, napríklad hlásením výzvy v rozhlase. Polícia počas minuloročnej letnej turistickej sezóny, teda od 1. júna až do 30. septembra 2023, zadokumentovala 526 krádeží.

Anketa:
Chodíš cez leto na kúpaliská?
Áno, pravidelne.
Raz za čas.
Vôbec.
Áno, pravidelne.
20 %
Raz za čas.
60 %
Vôbec.
20 %

Prečítaj si aj tieto články:

20. júla 2024 o 13:51 Čas čítania 0:37 Polícia zachránila štvormesačného chlapčeka zo zamknutého auta. V horúčave išlo o sekundy Polícia zachránila štvormesačného chlapčeka zo zamknutého auta. V horúčave išlo o sekundy
20. júla 2024 o 12:41 Čas čítania 0:38 Bývalá jojkárska hviezda reaguje na príkaz na zatknutie: Vymysleli si „kecoviny na moju osobu“, tvrdí Hoffman Bývalá jojkárska hviezda reaguje na príkaz na zatknutie: Vymysleli si „kecoviny na moju osobu“, tvrdí Hoffman
19. júla 2024 o 18:14 Čas čítania 0:37 VIDEO: Neznámy muž obchytkával ženu v bratislavskej MHD. Kamera zachytila aj to, ako sa dal na útek VIDEO: Neznámy muž obchytkával ženu v bratislavskej MHD. Kamera zachytila aj to, ako sa dal na útek
Kúpalisko Poľný Kesov ponúka množstvo možností rekreácie.
Kúpalisko Poľný Kesov ponúka množstvo možností rekreácie. Zdroj: Refresher/Bianka Zubková
Domov
Zdieľať
Diskusia