Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
23. júla 2024 o 10:20
Čas čítania 0:42

Do aukcie sa dostala vzácna desaťkoruna. Mincu v hodnote tisícov eur môžeš mať v peňaženke aj ty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aukčná cena mince je približne 7 800 eur.

  • Na českom aukčnom portáli sa objavili dve desaťkoruny s malým Kč. Ich zberateľská hodnota je približne 7 800 eur, upozorňuje TN.CZ.
  • Jeden z predajcov na ňu narazil úplnou náhodou v opavskom obchode s potravinami.
  • Naraziť na takúto mincu pri nákupe je raritné, no v peňaženke ju môžeš mať aj ty.

Prečo je to zaujímavé: Zberateľské mince môžu byť významnou investičnou príležitosťou, keďže ich hodnota môže v priebehu času rásť.

Citát: „Päť som kúpil zo zbierok, tri boli z obehu. Asi raz za dva roky ju niekto nájde, posledný kúsok z obehu som kupoval v roku 2022. Vtedy ju ľuďom vydali v hračkárstve na Vysočine,“ priblížil český zberateľ Václav Němec, ktorý vzácne mince zbiera a predáva.

Širší kontext: Dokopy vyrazili 1 000 kusov týchto mincí. Do obehu sa dostalo približne 500, no banka následne stiahla ďalších 200. Desaťkoruna je aktuálne v takzvanej holandskej aukcii, v ktorej je stanovená najvyššia cena, ktorá následne klesá, kým si ju niekto nekúpi. Cena vzácnej mince sa začínala na štvrť milióne českých korún (približne 9 880 eur).

Prečítaj si aj tieto články:

23. októbra 2023 o 12:51 Čas čítania 0:37 Za 840-tisíc eur vydražili najvzácnejšiu československú mincu, aká kedy existovala. Patrila významnému členovi vlády Za 840-tisíc eur vydražili najvzácnejšiu československú mincu, aká kedy existovala. Patrila významnému členovi vlády
13. októbra 2023 o 15:20 Čas čítania 0:24 Máš ju v peňaženke? Národná banka vydala novú supervzácnu dvojeurovku, počet kusov je limitovaný Máš ju v peňaženke? Národná banka vydala novú supervzácnu dvojeurovku, počet kusov je limitovaný
15. januára 2024 o 16:22 Čas čítania 0:26 FOTO: Na Slovensku vyjde nová desaťeurovka. Pozri sa, ako bude vyzerať FOTO: Na Slovensku vyjde nová desaťeurovka. Pozri sa, ako bude vyzerať
MINCA
Zdroj: FJI COINS
Domov
Zdieľať
Diskusia