Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. júla 2024 o 13:53
Čas čítania 0:35

VIDEO: Prvý trapas na olympijských hrách. Južnú Kóreu predstavili ako KĽDR

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Južná Kórea podáva sťažnosť priamo Francúzsku.

Na otváracom ceremoniáli olympijských hier v Paríži sa naskytla trápna situácia, za ktorú sa museli ospravedlniť samotní organizátori. Pri predstavovaní jednotlivých tímov si pomýlili krajiny a reprezentantov Južnej Kórey predstavili ako športovcov z KĽDR, informuje BBC.

Juhokórejské ministerstvo športu informovalo, že plánuje podať oficiálnu sťažnosť na vládnej úrovni priamo Francúzsku. Omyl, ktorý pri predstavovaní nastal, považujú za trápnu nehanebnosť a vyjadrili poľutovanie nad chybou, ktorá sa stala. 

Medzinárodný olympijský výbor sa Kórei ospravedlnil na oficiálnom účte na sociálnej sieti X v kórejskom jazyku. „Radi by sme sa hlboko ospravedlnili za chybu, ktorá sa stala pri predstavovaní juhokórejskej delegácie počas otváracieho ceremoniálu,“ napísali. 

@_junglemoon [Paris 🇫🇷] South Korea (Republic of Korea got introduced as North Korea (Democratic People’s Republic of Korea) 🇰🇵 during the Opening Ceremony of the Paris Olympics 💀 . . @paris2024 @Olympics PLS FIX THX . . . #paris#teamkorea#corée#coréedusud#openingceremony#paris2024#parisolympics2024#ceremoniedouverture#jeuxolympiques#파리#파리올림픽#파리올림픽2024#junglemoon_paris♬ original sound - junglem00n
Domov
Zdieľať
Diskusia