Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. júla 2024 o 17:43
Čas čítania 0:40

Extrémne horúčavy pokračujú. Teploty sa v nedeľu vyšplhajú až na 36 stupňov Celzia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ varuje pred silným vetrom aj vysokými teplotami.

V nedeľu zasiahnu viaceré miesta na Slovensku vysoké teploty. Tie môžu dosiahnuť 35 až 36 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav preto vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Výstrahy vydáva aj pred silným vetrom. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy druhého stupňa platia pre celé južné Slovensko. Výstrahy trvajú od 12.00 h do 16.00 h. Teplo bude aj v ostatných okresoch. SHMÚ vydal výstrahy prvého stupňa pre väčšinu Trnavského, Trenčianskeho, Prešovského a Banskobystrického kraja. 

„Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ upozorňuje SHMÚ na webe.

Výstrahy pred vetrom

SHMÚ vydáva výstrahy prvého stupňa pred vetrom na celom západnom Slovensku. Silný vietor môžu očakávať aj obyvatelia Trenčianskeho, Banskobystrického a Košického kraja a tiež obyvatelia Popradského okresu.

Meteorológovia očakávajú, že vietor v nárazoch dosiahne rýchlosť 65 až 80 km/h. „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ informuje SHMÚ.

shmúSHMÚ
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia