Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
28. júla 2024 o 10:21
Čas čítania 0:52

Trump odkazuje kresťanom, že po jeho zvolení už nebudú musieť voliť. Kamala Harris tvrdí, že chce „zrušiť demokraciu“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tím Kamaly Harrisovej ostro skritizoval Trumpa za jeho výrok.

  • Prezidentský kandidát amerických republikánov Donald Trump vyvolal rozruch vyjadrením na stretnutí s konzervatívnymi kresťanmi, ktorým povedal, že v prípade jeho opätovného zvolenia „už nebudú musieť voliť“.
  • Nie je jasné, čo mal presne Trump na mysli.
  • Predvolebný tím jeho súperky, demokratky Kamaly Harrisovej, označil Trumpovo vyhlásenie za známku toho, že chce „zrušiť demokraciu“, ak sa znovu dostane do Bieleho domu.

Prečo je to dôležité: Počas predvolebnej kampane vystupuje Trump provokatívne a zámerne ponecháva priestor na interpretáciu svojich vyjadrení.

Citát: „Kresťania, choďte voliť. Len tentoraz. Už to nebudete musieť robiť. Ešte štyri roky, viete čo? Vyrieši sa to, bude to v poriadku. Už nebudete musieť voliť,“ povedal exprezident.

Širší kontext: Trump na predvolebnom podujatí na Floride v piatok večer vyzval ľudí, aby 5. novembra odovzdali svoje hlasy v prezidentských voľbách.

„Na našu demokraciu útočí kriminálnik Donald Trump: po posledných voľbách, ktoré Trump prehral, poslal dav, aby zvrátil výsledky. V tejto kampani prisľúbil násilie, ak prehrá, ukončenie našich volieb, ak vyhrá, a zrušenie ústavy, aby mohol byť diktátorom a zaviesť v Amerike svoj nebezpečný program Project 2025,“ uviedol hovorca Harrisovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia