Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júla 2024 o 15:36
Čas čítania 0:33

Polícia vytlačila z nitrianskeho súdu desiatky podporovateľov známeho konšpirátora. V budove vykrikovali a spievali hymnu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ľudia prišli podporiť českého konšpirátora Pavla Zítka.

  • Z nitrianskeho súdu dnes polícia vytlačila von desiatky ľudí, ktorí prišli podporiť známeho českého konšpirátora Pavla Zítka, informuje SME.
  • Na súde vykrikovali a spievali hymnu.
  • Po zásahu polície čakali na verdikt pred súdom.

Prečo je to dôležité: Zásah polície bol nevyhnutný na udržanie poriadku a zabezpečenie hladkého priebehu súdneho procesu. Vykrikovanie a spievanie hymny by narušovalo priebeh súdneho konania.

Citát: „Z dôvodu rušenia verejného poriadku verejnosťou, ktorá sa dostavila na verejné zasadnutie, ako aj z dôvodu bezpečnosti boli privolaní príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže a Policajného zboru Slovenskej republiky,“ povedala hovorkyňa Lena Kiradžiev.

Širší kontext: Zítka zadržali v Nitre koncom júna. Krajský súd dnes rozhodol o jeho umiestnení do vydávacej väzby. Konšpirátora obvinili aj v Českej republike za šírenie poplašnej správy. Súd v Nitre tak zároveň rozhodol, „že sa vykoná európsky zatýkací rozkaz vydaný sudcom Okresného súdu v Chomutove, Česká republika“.

Krajský súd v Nitre.
Krajský súd v Nitre. Zdroj: Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia