Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. augusta 2024 o 12:04
Čas čítania 0:27

Polícia upozorňuje na nový podvod v hlavnom meste. Ľuďom chodí do schránok falošná pošta

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto Bratislava spolupracuje s políciou na objasnení prípadu.

  • Polícia a magistrát hlavného mesta Bratislavy varujú pred novým podvodom spojeným s falošnými rozhodnutiami o poplatku za komunálny odpad, ktoré si niektorí obyvatelia našli v poštových schránkach.
  • Tieto prípady zatiaľ evidujú v piatom bratislavskom okrese, ale môžu sa vyskytnúť aj v iných častiach mesta. 

Prečo je to dôležité: Rozšírenie falošných rozhodnutí o poplatku môže spôsobiť finančné škody obyvateľom a narušiť dôveru v oficiálne mestské inštitúcie. Polícia a magistrát preto vyzývajú na ostražitosť a odporúčajú overiť pravosť rozhodnutí priamo u magistrátu.

Širší kontext: Bratislava doručuje rozhodnutia o poplatkoch za komunálny odpad elektronicky alebo doporučene, a to zvyčajne v januári alebo februári. Výskyt falošných rozhodnutí v inom období môže signalizovať podvodné konanie. Mesto spolupracuje s políciou na objasnení prípadu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia