Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. augusta 2024 o 14:22
Čas čítania 0:39

Danko naznačil, kedy vymenujú nového predsedu parlamentu. Podporil Šimkovičovú a kritizuje protest

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šimkovičová podľa Danka rešpektuje vedenie Slovenskej filharmónie, ale s vedením Slovenského národného múzea sa „budú musieť porozprávať“.

Andrej Danko v diskusnej relácii TA3 V Politike uviedol, že v priebehu augusta by mali vyriešiť vymenovanie nového predsedu parlamentu. Miesto nie je oficiálne obsadené po odchode Petra Pellegriniho do prezidentského paláca. Na túto funkciu si robia nárok strany SNS aj Hlas.

Podporil Šimkovičovú

Danko sa počas debaty takisto vyjadril ku kontroverzným rozhodnutiam Martiny Šimkovičovej ako odvolaniu riaditeľov SND a SNG. Šéf SNS uvádza, že ako ministerka kultúry má právo vymeniť riaditeľov organizácií, ktoré pod ňu spadajú.

Šéf SND Matej Drlička podľa neho nie je „zhmotnením kultúry“. Danko ho označil za Matovičovho nominanta. Podľa Danka Šimkovičová rešpektuje vedenie Slovenskej filharmónie, ale s vedením Slovenského národného múzea sa „budú musieť porozprávať“.

Protest vníma negatívne 

Danko taktiež kritizoval avizovaný protest, ktorý sa má konať v utorok v Bratislave. Predseda strany SNS pripomenul, že atentátnik ktorý spáchal atentát na Roberta Fica chodil na opozičné protesty. „Ešte krv nevyschla a už idete hnať ľudí do ulíc,“ uviedol Danko na TA3.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

10. augusta 2024 o 16:40 Čas čítania 1:06 Minister spravodlivosti Susko po prepustení Kováčika sľubuje návrat k právnemu štátu. Súdnictvo počas vlády opozície vraj krívalo Minister spravodlivosti Susko po prepustení Kováčika sľubuje návrat k právnemu štátu. Súdnictvo počas vlády opozície vraj krívalo
9. augusta 2024 o 13:20 Čas čítania 1:35 Fico podporuje prepustenie Kováčika aj odvolanie riaditeľov SNG a SND. Premiér nerozumie, prečo chce opozícia odvolávať ministrov Fico podporuje prepustenie Kováčika aj odvolanie riaditeľov SNG a SND. Premiér nerozumie, prečo chce opozícia odvolávať ministrov
9. augusta 2024 o 8:32 Čas čítania 1:20 Vedenie STVR cenzurovalo reportáž o Tarabovi a pochybných zmluvách. Podľa autorky ju odvysielali v „oklieštenej verzii“ Vedenie STVR cenzurovalo reportáž o Tarabovi a pochybných zmluvách. Podľa autorky ju odvysielali v „oklieštenej verzii“
Domov
Zdieľať
Diskusia