Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
13. augusta 2024 o 15:25
Čas čítania 0:33

Slovákov trápia tropické noci. Tie by mali pokračovať aj v ďalších dňoch vo viacerých regiónoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pravdepodobnosť búrok sa zvýši s postupom týždňa.

  • Vlna horúčav zasiahla juhozápad Slovenska, pričom niektoré oblasti zažili veľmi teplé noci s teplotami, ktoré neklesli pod 20 stupňov Celzia.
  • Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že tieto tropické noci môžu pokračovať aj v ďalších dňoch.
  • Situácia sa týka najmä juhozápadu, ale vysoké nočné teploty sa môžu vyskytnúť aj v iných regiónoch.

Prečo je to dôležité: Zvýšený výskyt tropických nocí na Slovensku je súčasťou širších klimatických zmien, ktoré spôsobujú extrémnejšie počasie. V dôsledku zmeny klímy sa čoraz častejšie objavujú horúčavy, čo vedie k dlhším obdobiam extrémne teplých dní a nocí. Tropické noci negatívne ovplyvňujú kvalitu spánku a pohodu človeka.

Širší kontext: Meteorológovia očakávajú, že teplé noci budú pokračovať, pričom v dolinách na severe Slovenska bude spočiatku chladnejšie, ale aj tam môžu nočné teploty v druhej polovici týždňa dosahovať 15 až 17 stupňov Celzia. Pravdepodobnosť búrkového schladenia sa v priebehu týždňa zvýši.

Domov
Zdieľať
Diskusia