Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
14. augusta 2024 o 14:45
Čas čítania 0:52

Smer, Hlas-SD a SNS reagujú na protesty: Ak dôjde k ďalšiemu atentátu, zodpovednosť bude niesť opozícia na čele so Šimečkom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vo vyhlásení napísali, že rešpektujú ústavné práva občanov Slovenskej republiky na zhromažďovanie a slobodu prejavu.

  • Politické strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS vydali oficiálne vyjadrenie k aktivitám médií, politických mimovládok a opozície.
  • Na sociálnej sieti píšu, že rešpektujú ústavné práva občanov Slovenskej republiky na zhromažďovanie a slobodu prejavu.
  • Vo vyhlásení uviedli, že ak dôjde k ďalšiemu atentátu alebo útoku na predstaviteľa vládnej koalície, tak zaň bude niesť plnú zodpovednosť politická opozícia na čele s M. Šimečkom a B. Gröhlingom.

Prečo je to dôležité: V utorok 13. augusta prebehol v Bratislave na Námestí SNP protest, ktorý organizovalo Progresívne Slovensko spolu so stranou Sloboda a Solidarita. Protest je reakciou na významné zmeny v kultúrnych inštitúciách, za ktorými stojí ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Zhromaždenie reaguje aj na prepustenie Dušana Kováčika.

Citát:„Strany vládnej koalície odsudzujú hrubé osobné útoky na ministrov vládnej koalície zo strany opozičných aktivistov, politikov a médií, len kvôli vykonávaniu svojich ústavných a zákonných kompetencií a plneniu programového vyhlásenia Vlády SR,“ píšu vo vyhlásení.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Šimkovičová odvolala v utorok (6. 8.) riaditeľa SND Drličku a v stredu (7. 8.) riaditeľku SNG Kusú. Obom vyčíta viaceré manažérske zlyhania. Obaja odvolaní riaditelia obvinenia z profesionálneho pochybenia odmietajú.

Šimkovičová odvolala aj troch členov Rady Fondu na podporu umenia (FPU). Odvolanie sa týka Alžbety Lukáčovej, Kataríny Kövesdi Cvečkovej a Rastislava Steranku, ktorí boli do Rady vymenovaní dávnejšie ministrami kultúry.

Prečítaj si aj tieto články:

14. augusta 2024 o 11:59 Čas čítania 0:33 V STVR riešia kritické statusy zamestnancov. Vedenie ich upozorňuje na možné porušenie pravidiel V STVR riešia kritické statusy zamestnancov. Vedenie ich upozorňuje na možné porušenie pravidiel
13. augusta 2024 o 18:40 Čas čítania 0:28 GALÉRIA: Na protest za odstúpenie Šimkovičovej a Suska prišli tisíce ľudí. Znepokojilo ich prepustenie Kováčika a čistky v kultúre GALÉRIA: Na protest za odstúpenie Šimkovičovej a Suska prišli tisíce ľudí. Znepokojilo ich prepustenie Kováčika a čistky v kultúre
14. augusta 2024 o 7:28 Čas čítania 0:41 Minister Susko kritizuje protesty. Tvrdí, že opozícia v horúčavách ohrozuje zdravie ľudí Minister Susko kritizuje protesty. Tvrdí, že opozícia v horúčavách ohrozuje zdravie ľudí

Domov
Zdieľať
Diskusia