Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
18. augusta 2024 o 10:14
Čas čítania 0:25

Ford prichádza s kontroverzným patentom. Chcú, aby mali ich autá zabudované merače rýchlosti a posielali hlásenia polícii

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Patent s názvom „Systém a metódy na zisťovanie prekročenia rýchlosti“ zaregistrovala automobilka Ford Motors na americkom patentovom úrade.

  • Nový patent z dielne americkej automobilovej spoločnosti Ford Motors má sledovať rýchlosť okoloidúcich vozidiel nepretržite, informuje portál idnes.cz.
  • V prípade porušenia najvyššej povolenej rýchlosti vozidlo okamžite informuje políciu.
  • Hliadke zároveň zašle fotografiu, ktorú vozidlo zhotoví vďaka palubným kamerám.

Prečo je to dôležité: Zatiaľ čo v súčasnosti je rýchlosť vozidiel kontrolovaná len na určitých úsekoch, vďaka novému patentu by rýchlosť vozidiel sledovala polícia nepretržite.

Širší kontext: Automobilová spoločnosť má zaregistrovaných 79 017 patentov, pričom iba 42 657 pretavila do praxe. Neznamená to, že spoločnosť kontroverzný patent automaticky využije.

Informácia pre policajnú hliadku by obsahovala GPS polohu vozidla, ktoré sa dopustilo priestupku, fotografiu aj správu s údajmi o rýchlosti.

28. novembra 2023 o 16:11 Čas čítania 0:24 Na Slovensku pribudnú nové radary na meranie rýchlosti. Na týchto úsekoch si budú musieť vodiči dávať pozor Na Slovensku pribudnú nové radary na meranie rýchlosti. Na týchto úsekoch si budú musieť vodiči dávať pozor
Domov
Zdieľať
Diskusia