Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. augusta 2024 o 6:34
Čas čítania 0:58

Šimečka reaguje na útoky a návrh na odvolanie z postu podpredsedu parlamentu: Avizuje ďalšie protesty aj právne kroky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Michal Šimečka v nedeľu reagoval na Roberta Fica, ktorý chce navrhnúť jeho odvolanie.

Michal Šimečka v reakcii na jeho možné odvolávanie z postu podpredsedu parlamentu vyhlásil, že vládna koalícia by mala rešpektovať výsledky parlamentných volieb i princípy parlamentnej demokracie. Návrh na jeho odvolanie chce podať predseda vlády Robert Fico. 

Svoje prípadné odvolanie označil Šimečka za popretie všetkých pravidiel fungovania parlamentnej demokracie.


„Ak ma chcú odvolať, tak ma odvolajú. Keď chcú pomstu dokonať, je to na nich. Ale nielenže tým poprú všetky normálne pravidlá fungovania našej parlamentnej demokracie, ale všetkým voličom ukážu, o čom im v skutočnosti ide,“ skonštatoval Šimečka.


Progresívne Slovensko je podľa neho pripravené a odhodlané pokračovať naďalej v dôraznej opozičnej práci, rovnako tak na ďalšie protesty. V tejto súvislosti sa zároveň zastal tých, ktorí sa zúčastnili nedávnych protestov. Šimečka tiež avizuje právne kroky, ak premiér neprestane s klamstvami o jeho majetkovom prepojení na Nadáciu Milana Šimečku.


Deklaruje, že sú pripravení na odvolávanie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) i ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). Pripomenul však, že spojiť jeho odvolávanie s odvolaním Šimkovičovej neumožňuje rokovací poriadok. Šimečka očakáva ďalšie útoky, tie ho však podľa vlastných slov nezastrašia.


Premiér v piatok avizoval, že navrhne vládnej koalícii, aby iniciovala odvolávanie Šimečku z funkcie podpredsedu NR SR. Vyčíta mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Kritizuje ho aj v súvislosti s čerpaním dotácií z Fondu na podporu umenia Nadáciou Milana Šimečku, na ktoré upozornila šéfka rezortu kultúry. Na čerpanie štátnych peňazí nadáciou upozornili aj lídri koaličnej SNS Andrej Danko a koaličného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok. Odvolanie podporí aj SNS.

16. augusta 2024 o 19:31 Čas čítania 1:15 Fico chce odvolať Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Vadí mu, že zvoláva protesty a obviňuje ho z čerpania štátnych fondov Fico chce odvolať Šimečku z postu podpredsedu NR SR. Vadí mu, že zvoláva protesty a obviňuje ho z čerpania štátnych fondov
Domov
Zdieľať
Diskusia