Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
20. augusta 2024 o 10:18
Čas čítania 0:42

Budmerický kaštieľ bude po novom spravovať záhadná firma z Cífera. Podnik s jedným zamestnancom vybrala Šimkovičová

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Správcom kaštieľa bol doposiaľ budmerický sociálny podnik.

Kaštieľ v Budmericiach má nového správcu. O jeho chod sa bude starať firma z Cífera, ktorej tržby od vzniku v roku 2017 do roku 2022 nepresahovali ani 5 tisíc eur. Firma Krino stav má podľa databázy len jedného zamestnanca, informovala Transparency International Slovensko na sociálnej sieti. Zmluva o novej spolupráci sa objavila v registri zmlúv v piatok.

O Budmerický kaštieľ sa doposiaľ staral obecný sociálny podnik Obecné služby Budmerice, ktorý v súťaži o správu kaštieľa ponúkal najnižšiu cenu. Vedenie rezortu kultúry, ktoré má pod palcom Martina Šimkovičová, sa aj napriek tomu rozhodlo pre cíferskú firmu.

Najnižšiu sumu za správu kaštieľa si mohol sociálny podnik dovoliť najmä preto, že zamestnával šiestich ťažko zdravotne postihnutých zamestnancov.

Ministerstvo sľúbilo manželom z Cíferu mesačne 14 480 eur s DPH.

K situácii sa vyjadril aj starosta obce Jozef Savkuliak. „Nechcem mať s nimi už nič spoločné,“ povedal. Ministerstvo od neho žiada 50-tisíc eur za neoprávnené využívanie priestorov. Savkuliak tvrdí, že v nepoužívaných garážach, ktoré patria k areálu, skladoval staré školské lavice. Kroky ministerstva považuje za šikanu a plánuje sa právne brániť.

6. augusta 2024 o 9:16 Čas čítania 0:55 Budmerický kaštieľ pre verejnosť uzatvoria. Ministerstvo kultúry s ním ukončilo zmluvu Budmerický kaštieľ pre verejnosť uzatvoria. Ministerstvo kultúry s ním ukončilo zmluvu

Domov
Zdieľať
Diskusia