Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. augusta 2024 o 13:29
Čas čítania 1:14

Konflikt medzi Chmelárom a Tarabom sa vyostruje. V statusoch sa označujú za frustrovaných politikov či fašistov v drese SNS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia medzi členmi politickej strany SNS začala byť dusná.

  • Potýčka na sociálnej sieti medzi bývalým poradcom premiéra Fica Eduardom Chmelárom a ministrom životného prostredia Tomášom Tarabom stále pokračuje.
  • Taraba na facebookovom profile uverejnil status, v ktorom Chmelára označil ako frustrovaného politika a neinteligentného liberála. Bývalému poradcovi vyčíta, že prezentoval vlastný názor na incident so Štefanom Kuffom.
  • Chmelár na status reagoval. Tarabu označil za fašistu, ktorý „v drese SNS potrebuje preprať svoju kotlebovskú minulosť“. Podľa jeho slov stojí za jeho odvolaním Tarabov tlak a „neskutočná precitlivenosť na vlastnú osobu, až chorobná márnomyseľnosť“.

Prečo je to dôležité: Spor medzi Chmelárom a Tarabom poukazuje na hlbokú politickú polarizáciu na Slovensku aj vo „vlastných radoch“.

Citát:„Každý politik môže mať poradcu. Poradcovia sú väčšinou inteligentní ľudia, ktorí rozumejú rozdiel medzi samoprezentáciou a poradenstvom. Samozrejme, že sú aj takí, čo sú opakom,“ píše v úvode Taraba.

„A aby bolo už raz a navždy jasné, pán Taraba: na mňa si nevyskakujte. Tak ako vy nie ste nijaký národniar, ale obyčajný fašista, ktorý v drese SNS potrebuje preprať svoju kotlebovskú minulosť, tak ja nie som žiadny progresívny liberál, ale socialista - neuráža ma to, ale nie je to pravda, takže ak nechcete vyznievať ako politologicky negramotný človek, vyjadrujte sa presne,“ píše v statuse Chmelár.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Širší kontext: Poradca predsedu vlády Roberta Fica Eduard Chmelár sa na sociálnej sieti vyjadril k nedeľňajšiemu incidentu Štefana Kuffu. V príspevku odsúdil jeho správanie a označil ho za „šialeného štátneho úradníka“, ktorý nevie rozoznať perverzný film od divadelného predstavenia.


V príspevku naráža aj na podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý si podľa jeho slov vymýšľa báchorky o predstavení plnom LGBTI scén aj napriek tomu, že s touto tematikou predstavenie nemá nič spoločné.

Situácia medzi členmi politickej strany SNS začala byť dusná. Taraba Chmelárov príspevok komentoval a pýta sa, či sa opäť vrátil k progresívnym liberálom. Chmelár ho označil za internetového hulváta, ktorý klame.

Prečítaj si aj tieto články:

20. augusta 2024 o 7:51 Čas čítania 1:18 Ficov poradca Chmelár a minister Taraba sa do seba pustili na Facebooku. Pohádali sa na téme LGBTI a správaní Štefana Kuffu Ficov poradca Chmelár a minister Taraba sa do seba pustili na Facebooku. Pohádali sa na téme LGBTI a správaní Štefana Kuffu
21. augusta 2024 o 19:40 Čas čítania 0:44 Eduard Chmelár končí ako poradca predsedu vlády Roberta Fica. Z pozície ho odvolal premiér Eduard Chmelár končí ako poradca predsedu vlády Roberta Fica. Z pozície ho odvolal premiér
19. augusta 2024 o 7:19 Čas čítania 0:48 VIDEO: Štefan Kuffa prerušil divadelné predstavenie. Divákom určoval, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku VIDEO: Štefan Kuffa prerušil divadelné predstavenie. Divákom určoval, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku

Domov
Zdieľať
Diskusia