Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
21. augusta 2024 o 19:40
Čas čítania 0:44

Eduard Chmelár končí ako poradca predsedu vlády Roberta Fica. Z pozície ho odvolal premiér

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informáciu mu oznámil Erik Kaliňák.

  • Eduard Chmelár končí ako poradca predsedu vlády Roberta Fica.
  • Z funkcie ho odvolal Fico pre politické záležitosti. Podľa Chmelára je dôvodom kritika štátneho tajomníka Ministerstva životného prostredia SR Štefan Kuffu a jeho nedávnych činov.
  • Koniec pôsobenia vo funkcii mu oznámil Erik Kaliňák.

Citát: „Úctivo ďakujem všetkým priateľom a prívržencom za žičlivé narodeninové gratulácie, ale ja som už dostal darček, ktorý asi len tak niečo neprekoná: premiér Robert Fico ma s okamžitou platnosťou odvolal z funkcie poradcu predsedu vlády SR pre politické záležitosti,“ napísal v príspevku na sociálnej sieti.

Širší kontext: Chmelár tvrdí, že tlak SNS na jeho odvolanie rástol už od konca minulého roka, kedy sa jeho kritickými poznámkami zaoberala koaličná rada. V príspevku píše, že mu vtedy ponúkli „menej viditeľné miesto“, ktoré odmietol.

Vo svojom statuse zároveň kritizuje niektoré kroky a postupy premiéra. „Mnohí prirovnávajú Roberta Fica k Viktorovi Orbánovi. Ale Fico ako Orbán iba hovorí, nekoná tak,“ konštatuje.


Chmelár podotýka, že motiváciou, prečo pomáhal tejto vládnej garnitúre dostať sa k moci, bolo úsilie vytvoriť zo Slovenska mierový štát a vrátiť ho na cestu slobodného a demokratického vývoja.

Prečítaj si aj tieto články:

20. augusta 2024 o 7:51 Čas čítania 1:18 Ficov poradca Chmelár a minister Taraba sa do seba pustili na Facebooku. Pohádali sa na téme LGBTI a správaní Štefana Kuffu Ficov poradca Chmelár a minister Taraba sa do seba pustili na Facebooku. Pohádali sa na téme LGBTI a správaní Štefana Kuffu
19. augusta 2024 o 7:19 Čas čítania 0:48 VIDEO: Štefan Kuffa prerušil divadelné predstavenie. Divákom určoval, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku VIDEO: Štefan Kuffa prerušil divadelné predstavenie. Divákom určoval, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku
19. augusta 2024 o 20:13 Čas čítania 0:57 Šimkovičová si plánuje posvietiť na divadlo, ktorého vystúpenie prerušil Kuffa. Dôvodom má byť ohrozenie mravnej výchovy mládeže Šimkovičová si plánuje posvietiť na divadlo, ktorého vystúpenie prerušil Kuffa. Dôvodom má byť ohrozenie mravnej výchovy mládeže

Domov
Zdieľať
Diskusia