Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Aneta Gospičová
1. septembra 2024 o 9:58
Čas čítania 0:44

O niekoľko hodín udrie na Slovensku ďalšia vlna horúčav. Teplomery budú ukazovať 35 °C, vydali výstrahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy platia od 13.00 hod. do 17.00 hod.

Aj v nedeľu bude na väčšine Slovenska horúco. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Senec, Krupina, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Teplota v nich môže dosiahnuť 35 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia.

Výstrahu prvého stupňa vydali pre takmer celý Banskobystrický, Bratislavský, Košický a Trnavský kraj a takisto pre okresy Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza a Trenčín. SHMÚ miestami očakáva 33 až 34 stupňov Celzia.

SHMÚ zároveň vydal pre celú Bratislavu upozornenie na smogovú situáciu pre prízemný ozón. K najcitlivejším skupinám populácie na ozón patria podľa meteorológov starí ľudia, osoby s ochoreniami dýchacej a srdcovo-cievnej sústavy, alergici a astmatici, veľmi malé deti a tehotné ženy.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Odporúčajú preto obmedziť dĺžku pobytu vonku, skrátiť vetranie obytných miestností, obmedziť fyzickú námahu vonku a nevykonávať aktivity, pri ktorých dochádza k úniku iných znečisťujúcich látok do ovzdušia, ako je natieranie, lepenie, brúsenie, prášenie či fajčenie.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia