Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
4. septembra 2024 o 7:18
Čas čítania 0:30

Slovensko zasiahnu teploty až 35 stupňov Celzia. SHMÚ vydáva v mnohých okresoch výstrahy 2. stupňa (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Teplota môže v stredu ojedinele vystúpiť na 35 stupňov Celzia.

Vo viacerých okresoch Slovenska môže dnes 4. septembra ojedinele vystúpiť teplota vzduchu na 35 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal preto výstrahy prvého i druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí v celom Bratislavskom kraji a v takmer celom Trnavskom a Nitrianskom kraji. Tiež platí v okresoch Krupina a Veľký Krtíš a v časti Trenčianskeho kraja. Výstraha platí od 13.00 do 18.00 h. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ uviedol SHMÚ.

Prvý stupeň je vydaný tiež od 13.00 do 18.00 h pre väčšinu okresov Banskobystrického, Trenčianskeho a Košického kraja a v okresoch Hlohovec, Topoľčany, Zlaté Moravce, Humenné a Vranov nad Topľou. Ojedinele tam meteorológovia očakávajú dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 až 34 stupňov Celzia.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia