Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
4. septembra 2024 o 14:26
Čas čítania 0:34

Organizátor kontroverznej výstavy ľudských pozostatkov dostal pokutu 30-tisíc eur. ÚVZ SR jeho odvolanie zamietol

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstavu kritizovali viaceré organizácie a aj komisár pre deti.

  • Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava uložil organizátorovi výstavy ľudských tiel Body Worlds v Bratislave pokutu za porušenie zákona o pohrebníctve vo výške 30-tisíc eur.
  • Organizátor podľa RÚVZ pokutu doteraz neuhradil.

Citát: „Odvolanie organizátora výstavy voči rozhodnutiu o uložení pokuty odvolací orgán - Úrad verejného zdravotníctva SR - zamietol a rozhodnutie tunajšieho úradu potvrdil. Na základe vyššie uvedeného nadobudlo rozhodnutie tunajšieho úradu právoplatnosť,“ priblížila hovorkyňa RÚVZ Katarína Nosálová.

Širší kontext: Výstava plastinovaných ľudských tiel Body Worlds sa v Bratislave konala od októbra 2023 do januára 2024. Viaceré organizácie aj hnutie KDH ju kritizovali, pretože bola podľa nich v rozpore s etickým i právnym poriadkom, a žiadali kompetentných o riešenie situácie.

Výstavu považoval za nevhodnú aj komisár pre deti Jozef Mikloško. Organizátori v reakcii na kritiku uviedli, že výstava bola plne dôstojná, etická, vzdelávacia, verejne prospešná a legálna.

Prečítaj si aj tieto články:

30. októbra 2023 o 18:50 Čas čítania 0:48 Organizátor kontroverznej výstavy ľudských pozostatkov dostal vysokú pokutu. Musí zaplatiť desaťtisíce eur Organizátor kontroverznej výstavy ľudských pozostatkov dostal vysokú pokutu. Musí zaplatiť desaťtisíce eur
12. októbra 2023 o 19:03 Čas čítania 1:53 V Bratislave v piatok otvoria kontroverznú výstavu mŕtvych tiel. Organizátor čelí obrovskej vlne kritiky V Bratislave v piatok otvoria kontroverznú výstavu mŕtvych tiel. Organizátor čelí obrovskej vlne kritiky
14. apríla 2023 o 18:10 Čas čítania 1:02 Sexuálna výchova na slovenských školách len so súhlasom rodiča. Vašečka navrhuje, aby sa vzdelávanie muselo riadiť náboženstvom Sexuálna výchova na slovenských školách len so súhlasom rodiča. Vašečka navrhuje, aby sa vzdelávanie muselo riadiť náboženstvom
Domov
Zdieľať
Diskusia