Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
10. septembra 2024 o 6:55
Čas čítania 0:52

Handlová zavádza nové dopravné značky. Mesto tým reaguje na tragédiu spred 2 rokov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto v rámci dopravnej infraštruktúry zaviedlo aj iné bezpečnostné opatrenia.

  • Nové dopravné značky v Handlovej zakazujú státie vozidiel v bezprostrednej blízkosti vybraných bytových domov. Samospráva ich osadila ako preventívne opatrenie po tragickom požiari v dome na Okružnej ulici. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
  • Dopravné značky, ktoré zakazujú parkovanie v bezprostrednej blízkosti bytových domov, mesto osadilo pre lepší prístup záchranných zložiek v prípade mimoriadnych udalostí, akým bol i požiar domu z júna 2022 so štyrmi obeťami.
  • Dočasné dopravné značenie pribudlo i na Okružnej ulici pred budúcim obchodným centrom, kde vybudoval súkromný investor kruhový objazd. Vodičov upozorňuje na zmenu dopravnej situácie.

Prečo je to dôležité: Opatrenie má zlepšiť bezpečnosť obyvateľov. Lepší prístup pre záchranné zložky môže v prípade núdze zachrániť životy.

Citát:„Toto opatrenie je ďalšou etapou nastaveného systému, ktorý v Handlovej už niekoľko rokov aplikujeme. Aby mali záchranné zložky prístup k domom, nebude možné parkovať na aktuálne vymedzených troch miestach na Partizánskej ulici, Morovnianskej ceste a Okružnej ulici,“ priblížila Paulínyová.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Mesto zrušilo aj priechod pre chodcov na moste, ktorý spája hlavnú cestu s Ulicou Československej armády (ČSA). Zmenou chce zabrániť kolíziám na frekventovanom úseku. „Pozostatky z bývalého priechodu budú očistené, respektíve tam vznikne ďalší náter, ktorý ho prekryje,“ dodala Paulínyová. Obyvatelia sa cez cestu dostanú po druhom, žltom priechode pre chodcov na Ulici ČSA.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si aj tieto články: 

7. septembra 2024 o 10:53 Čas čítania 0:11 V Bratislave uzavreli Most Apollo a viaceré ulice. Doprava sa komplikuje pre haváriu potrubia V Bratislave uzavreli Most Apollo a viaceré ulice. Doprava sa komplikuje pre haváriu potrubia
7. septembra 2024 o 10:14 Čas čítania 1:02 Cez víkend uzavreli dôležitý úsek pri Strečne. Vodiči môžu využiť viaceré obchádzkové trasy Cez víkend uzavreli dôležitý úsek pri Strečne. Vodiči môžu využiť viaceré obchádzkové trasy
5. septembra 2024 o 8:20 Čas čítania 1:06 Autá známych značiek na Slovensku hlásia bezpečnostné riziká. Úrady upozorňujú na problémy s airbagmi aj prekročené limity Autá známych značiek na Slovensku hlásia bezpečnostné riziká. Úrady upozorňujú na problémy s airbagmi aj prekročené limity
Domov
Zdieľať
Diskusia