Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
7. septembra 2024 o 10:14
Čas čítania 1:02

Cez víkend uzavreli dôležitý úsek pri Strečne. Vodiči môžu využiť viaceré obchádzkové trasy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úplnú výluku dopravy si vyžaduje náročný a nebezpečný charakter prác.

  • V sobotu o 7.00 hod začala v poradí štvrtá z plánovaných uzáver cesty I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou.
  • Úplné vylúčenie dopravy na 36 hodín si vyžadujú sanačné práce na svahu nad kritickým úsekom cesty. Prejazd Strečnianskou úžinou bude opätovne možný v nedeľu 8. septembra od 19.00 hod.
  • Podľa hovorkyne Slovenskej správy ciest Jany Lukáčovej si úplnú výluku dopravy vyžaduje náročný a nebezpečný charakter prác.

Citát:„Je naplánovaných päť vzletov vrtuľníka, ktorý bude na stavbu prevážať ťažký a objemný stavebný materiál na budovanie dynamických bariér a záchranných sietí,“ upozornila Lukáčová.

Širší kontext: Počas víkendovej uzávery cesty môžu vodiči využívať obchádzkové trasy. Obchádzka pre osobnú dopravu je vedená po ceste II/583 cez Terchovú. Obchádzka pre nákladnú dopravu medzi Žilinou a Martinom je vedená cez Rajeckú dolinu po ceste I/64 na horský priechod Fačkov a horský priechod Vyšehradné. Pre nákladnú tranzitnú dopravu v smere západ - východ bude odklon na diaľničnej križovatke Trnava a ďalej po R1 na Zvolen.


Septembrové dopravné obmedzenia budú s najväčšou pravdepodobnosťou miernejšie, než sa pôvodne očakávalo. Od pondelka 9. septembra až do 27. septembra bude počas pracovných dní premávka vedená v jednom jazdnom pruhu a striedavo riadená semaformi.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Hoci v pôvodnom harmonograme figurovali úplné uzávery cesty aj na ďalšie tri septembrové víkendy, aktuálna víkendová uzávera by mala byť posledná. Definitívne rozhodnutie padne na budúcotýždňovom rokovaní krízového štábu na pôde Okresného úradu v Žiline.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.

Prečítaj si aj tieto články:

5. septembra 2024 o 8:20 Čas čítania 1:06 Autá známych značiek na Slovensku hlásia bezpečnostné riziká. Úrady upozorňujú na problémy s airbagmi aj prekročené limity Autá známych značiek na Slovensku hlásia bezpečnostné riziká. Úrady upozorňujú na problémy s airbagmi aj prekročené limity
4. septembra 2024 o 18:25 Čas čítania 1:04 Polícia štartuje veľkú akciu proti alkoholu na cestách. Vodičov bude kontrolovať po celom Slovensku Polícia štartuje veľkú akciu proti alkoholu na cestách. Vodičov bude kontrolovať po celom Slovensku
1. septembra 2024 o 10:42 Čas čítania 0:23 VIDEO: Policajti na D1 ratovali zmäteného cyklistu z Ázie. Jazdou ohrozoval všetkých účastníkov premávky VIDEO: Policajti na D1 ratovali zmäteného cyklistu z Ázie. Jazdou ohrozoval všetkých účastníkov premávky
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo
Domov
Zdieľať
Diskusia